tisdag 8 december 2020

HIMMELSK GRATÄNG , 4 PORT .




                                          HEJSAN !

BLOMKÅL  är  otroligt  gott  och  blir  ännu  godare  om  den  får  rostas  i  ugnen .
HÄR  hamnar  den  i  en  enkel,  men  ack  så  läcker  liten  gratäng .

GRATÄNG  MED  ROSTAD  BLOMKÅL  OCH  TOMATSÅS .
HÄR  ÄR  RECEPTET :
1  stort  blomkålshuvud
olivolja
salt
nymalen  svartpeppar
1  burk  färdig  tomatsås,  ca  400  g
ca  1 1/2  dl  färsk-riven  parmesan 
1  mozzarella ,  riven i  bitar
ca  1 1/2  tsk  oregano

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SKÄR  blomkålen  i  buketter .
Lägg  ut  dem i en  långpanna  och  ringla  över  lite  olivolja .
Salta  och  peppra .  ROSTA  i  225  grader i  ugnen  tills  de  
börjar  få  lite  färg,  ca  20  minuter .
Rör  om  då  och  då .   Ta  ut  och  låt  svalna  något .
Sänk  temperaturen  till  200  grader .
TÄCK  botten  av  en  gratängform   med  ett  lager  tomatsås.
Strö  över  lite  parmesan,  följt  av  ett  lager  blomkål,  lite  av
mozzarellan och  oregano .  Upprepa .
AVSLUTA  med  ett  lager  tomatsås ,  parmesan  och  oregano .
GRATINERA  i  ca  30 - 40  minuter  eller  tills  ytan  blir  
gyllenbrun   och  bubblande .
LÅT  svalna  något  innan  servering .

SMAKLIG  MÅLTID !