HEJSAN !
BLOMKÅL är otroligt gott och blir ännu godare om den får rostas i ugnen .
HÄR hamnar den i en enkel, men ack så läcker liten gratäng .
GRATÄNG MED ROSTAD BLOMKÅL OCH TOMATSÅS .
HÄR ÄR RECEPTET :
1 stort blomkålshuvud
olivolja
salt
nymalen svartpeppar
1 burk färdig tomatsås, ca 400 g
ca 1 1/2 dl färsk-riven parmesan
1 mozzarella , riven i bitar
ca 1 1/2 tsk oregano
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR blomkålen i buketter .
Lägg ut dem i en långpanna och ringla över lite olivolja .
Salta och peppra . ROSTA i 225 grader i ugnen tills de
börjar få lite färg, ca 20 minuter .
Rör om då och då . Ta ut och låt svalna något .
Sänk temperaturen till 200 grader .
TÄCK botten av en gratängform med ett lager tomatsås.
Strö över lite parmesan, följt av ett lager blomkål, lite av
mozzarellan och oregano . Upprepa .
AVSLUTA med ett lager tomatsås , parmesan och oregano .
GRATINERA i ca 30 - 40 minuter eller tills ytan blir
gyllenbrun och bubblande .
LÅT svalna något innan servering .
SMAKLIG MÅLTID !