HEJSAN !
Just nu är plommonen som bäst och
fantastiskt goda både som sylt och
smaksättning i bakverk .
En snabb kaka som passar fint till
eftermiddagsfikat ,
servera gärna med vaniljsås .
HÄR ÄR RECEPTET :
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
175 g rumsvarmt smör/margarin
1 dl farinsocker
1 dl strösocker
3 ägg
2 tsk rivet citronskal
1/2 dl filmjölk
3 urkärnade plommon
& skurna i klyftor
SÅ HÄR GÖR DU :
1) SÄTT ugnen på 175 grader .
Blanda ihop vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker
och salt i en skål .
2) VISPA smör och farin- och strösocker till
en lätt och fluffig smet .
Vispa i äggen , ett i taget och blanda i citronskal.
3) TILLSÄTT hälften av mjölblandningen samt
filmjölken och rör om .
Blanda i resten av mjölet .
4) KLICKA i smeten i en smord och bröad
springform, 23 cm i diameter, med bakplåtspapper
i botten .
Jämna till med en slickepott .
Fördela plommonklyftorna ovanpå smeten .
5) GRÄDDA kakan mitt i ugnen i 30 min .
Täck den med aluminiumfolie och grädda i
ytterligare 35 min eller tills provstickan
kommer ut torr .
6) LÅT kakan svalna i formen .
Dra en kniv längs med kanterna i formen .
Sikta florsocker över kakan innan servering .
ÖNSKAR EN TREVLIG KAFFESTUND !
1