torsdag 7 september 2023

KASSLER PÅ ROTFRUKTSBÄDD , 4 PORT . (lunchlåda) .

 

                          HEJSAN  !


Grovt   riven  potatis  och  rotselleri  blir  krämigt  

och  fint när det gratineras .

Sparris och  parmesanost på  toppen ger  festkänsla !


HÄR ÄR RECEPTET :

600 g potatis och rotselleri

2 1/2 dl matlagningsgrädde 15%

1/2 tsk salt

2 krm svartpeppar

400 g kassler

200 g djupfryst grön sparris

15 g parmesanost

UGN :  200 GRADER .

 

SÅ HÄR GÖR DU :

1)  SKALA  och riv potatis och rotselleri .

Lägg det rivna i en smord, ugnssäker form 

och häll över grädde .

Krydda med salt och peppar .

GRATINERA mitt i ugnen ca 20 minuter .

2)  SKÄR  kasslern i skivor och lägg dem

ovanpå gratängen .

Gratinera  ytterligare 10 minuter .

3)  FÖRVÄLL  sparrisen enligt anvisning 

på förpackningen .

Lägg den ovanpå kasslern och riv grovt

eller hyvla över parmesan .


HOPPAS DET SMAKAR !

LYCKA TILL !