HEJSAN !
Grovt riven potatis och rotselleri blir krämigt
och fint när det gratineras .
Sparris och parmesanost på toppen ger festkänsla !
HÄR ÄR RECEPTET :
600 g potatis och rotselleri
2 1/2 dl matlagningsgrädde 15%
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
400 g kassler
200 g djupfryst grön sparris
15 g parmesanost
UGN : 200 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
1) SKALA och riv potatis och rotselleri .
Lägg det rivna i en smord, ugnssäker form
och häll över grädde .
Krydda med salt och peppar .
GRATINERA mitt i ugnen ca 20 minuter .
2) SKÄR kasslern i skivor och lägg dem
ovanpå gratängen .
Gratinera ytterligare 10 minuter .
3) FÖRVÄLL sparrisen enligt anvisning
på förpackningen .
Lägg den ovanpå kasslern och riv grovt
eller hyvla över parmesan .
HOPPAS DET SMAKAR !
LYCKA TILL !