HEJSAN !
Smakat har jag gjort många gånger, men gillar den sådär !
Alltså är det dags att prova igen ! Vad tycker Ni ?
HÄR ÄR RECEPTET :
6 ägg
3 liter standardmjölk(3%)
0, 5 liter filmjölk
0, 5 - 1 dl socker
TILLBEHÖR : Sylt.
SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA upp äggen i en tjockbottnad kastrull.
Häll i mjölk och filmjölk och låt blandningen sakta värmas
under ständig omrörning tills den skär sig eller "ystar sig".
DEN FÅR ABSOLUT INTE KOMMA I KOKNING .
TA grytan från värmen och låt stå med lock ca 10 minuter
tills ostmassan skilt sig från vasslan .
TA försiktigt upp ostmassan med hålslev och lägg den i
en form . Strö socker mellan varven . Ställ äggosten kallt
så att all vassla rinner av . Stjälp upp den och SERVERA
som dessert tillsammans med god sylt .
Så här gör de i Halland , hur är det i Bohuslän ?
VASSLAN kan användas som deg- spad .
LYCKA TILL !