onsdag 30 maj 2018
POTATIS - OCH KRÄFTRÖRA ...4 PORT.
HEJSAN !
mmm.... kall mat, i värmen är inte helt fel !
HÄR ÄR RECEPTET :
600 g kokt , kall färskpotatis
1 burk kräftstjärtar i lag, 420 g
varav 170 g kräftstjärtar
3 dl gräddfil ,
1 msk senap ,
1/2 rödlök ,
1/2 dl hackad dill,
1 msk hackad gräslök ,
salt å peppar ,
SERVERING:
4 laxkotletter ,
salt å peppar ,
2 msk matfett ,
SÅ HÄR GÖR DU :
DELA potatisen i bitar .
Låt kräftstjärtarna rinna av och
hacka dem grovt .
BLANDA gräddfil, senap, hackad rödlök,
dill och gräslök .
Smaka av med salt och peppar .
RÖR i kräftstjärtar och potatis .
Låt stå och dra i 15 minuter.
KRYDDA laxkotletterna med salt och peppar.
Stek dem i matfett ca 2 min per sida .
TID : 30 min.
LYCKA TILL !
TREVLIG SOMMAR !
PARMALINDADE POTATISSPETT .... 4 PORT .
HEJSAN !
Det här är riktig godis .
HÄR ÄR RECEPTET :
16 kokta färskpotatisar ,
6 skivor parmaskinka ,
basilikablad ,
24 körsbärstomater ,
2 msk olja ,
SÅ HÄR GÖR DU :
DELA varje skinkskiva i tre långa bitar .
Lägg ett basilikablad på varje potatis och
linda om skinkan .
TRÄ upp potatis och tomater på spett .
Pensla med olja och grilla runtom tills
skinkan fått fin färg .
TID : 15 min.
LYCKA TILL !
TREVLIG SOMMAR !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)