onsdag 30 maj 2018

POTATIS - OCH KRÄFTRÖRA ...4 PORT.




                            HEJSAN !

mmm.... kall  mat,  i  värmen  är  inte  helt  fel !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
600  g  kokt , kall  färskpotatis
1  burk  kräftstjärtar  i  lag,  420 g
varav  170 g  kräftstjärtar
3  dl  gräddfil ,
1  msk  senap ,
1/2  rödlök ,
1/2  dl  hackad  dill,
1  msk  hackad  gräslök ,
salt å peppar ,

SERVERING:
4  laxkotletter ,
salt å peppar ,
2 msk  matfett ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
DELA  potatisen  i  bitar .
Låt  kräftstjärtarna  rinna  av  och
hacka  dem  grovt .
BLANDA  gräddfil,  senap,  hackad  rödlök,
dill  och  gräslök .
Smaka  av  med  salt  och  peppar .
RÖR  i  kräftstjärtar  och  potatis .
Låt  stå  och  dra  i  15  minuter.
KRYDDA  laxkotletterna  med  salt  och  peppar.
Stek  dem  i  matfett  ca  2  min  per  sida .

TID  :  30  min.

LYCKA  TILL !

TREVLIG  SOMMAR !


PARMALINDADE POTATISSPETT .... 4 PORT .




                      HEJSAN !

Det  här  är  riktig  godis .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
16  kokta  färskpotatisar ,
6  skivor  parmaskinka ,
basilikablad ,
24  körsbärstomater ,
2  msk  olja ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
DELA  varje  skinkskiva  i  tre  långa  bitar .
Lägg  ett  basilikablad  på  varje  potatis  och
linda  om  skinkan .
TRÄ  upp  potatis  och  tomater  på  spett .
Pensla  med  olja  och  grilla  runtom  tills
skinkan  fått  fin   färg .

TID :  15  min.

LYCKA  TILL !

TREVLIG  SOMMAR !