lördag 11 juli 2020

KYCKLINGMACKA , CA 4 BRÖD .




                      HEJSAN !

MACKA  som MÄTTAR
Favorit hos  DOTTERN, och  det tycker   vi också !

HÄR ÄR RECEPTET :
4 portionsbröd
1/2 grillad kyckling
1 1/2 dl majskorn
1 bit purjolök
1 äpple
2 dl matlagningsyoghurt
2 - 3 msk sweet chilisås
salt
4 tomater
GARNERING :
1 kiwifrukt
8 skivor knaperstekt bacon
oregano

SÅ HÄR GÖR DU :
BEFRIA kycklingen från skinn och ben .
Tärna köttet .
Låt majskornen rinna av .
Ansa och strimla purjolöken fint.
Skala, kärna ur och tärna äpplet .
RÖR samman kycklingköttet med majskorn,
purjolök, äpple och matlagningsyoghurt.
Smaka av med chilisås och salt .
SKÄR av ett lock på bröden .
Skiva tomaterna och täck brödbottnarna med dem.
Fördela kycklingröran över .
STICK ner 2 knaperstekta baconskivor i varje bröd .
Skala och skär kiwin i klyftor .
Stick ner en klyfta i varje och garnera med oregano .

LYCKA TILL !

KNÄCKIG ÄPPELKAKA , 8 - 10 BITAR .



                      HEJSAN !

För  ett  par  år sen  när jag fyllde år
fick jag denna underbart goda, smaskiga
Äppelkaka .
Nu är det kalas igen, då ska jag göra denna
till kaffet .

HÄR ÄR RECEPTET :
1 ägg
1 1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
50 g smält smör/margarin
1 dl vatten
FYLLNING :
3 äpplen
mald kanel
strösocker
ljus sirap
50 g mandelspån

SÅ HÄR GÖR DU :

SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER.
Smörj en form, ca 24 cm i diameter, gärna
med löstagbar kant .
VISPA ägg och strösocker poröst .
BLANDA vetemjöl, bakpulver  och vaniljsocker.
Rör ner det tillsammans med smör och vatten .
Blanda till en jämn smet .
Häll smeten i formen .
SKALA äpplena, skär dem i klyftor och blanda
dem med kanel och socker i en skål .
Lägg äppelklyftorna ovanpå smeten i ett fint mönster .
Ringla över lite ljus sirap och strö över mandelspån.
GRÄDDA kakan längst ner i ugnen i 35- 40 min.
SERVERA den gärna med vaniljsås, eller
lättvispad grädde .

Håller sig fräsch i kylen i flera dagar.
LYCKA TILL !