HEJSAN !
Med ljuvlig basilikakräm och fin bakpotatis
i skivor blir det här en riktig bjud - rätt .
Dessutom är den behändig att tillaga .
mm..!
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g fläskfile'
2 msk flytande smör /margarin
1 dl hackade örter, t ex basilika,
persilja, timjan
4 bakpotatisar
BASILIKAKRÄM :
1 dl basilikablad
1 dl matlagningsgrädde 15 %
100 g naturell färskost 15 %
1 msk olivolja
salt , peppar
SERVERING :
rucolasallad
UGN : 225 grader + 175 grader
SÅ HÄR GÖR DU :
1) SKÄR potatisarna i 1 cm tjocka skivor .
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper
och ringla över 1 msk smör/ margarin .
Baka mitt i ugnen i 225 grader ca 30 minuter.
2) RULLA fläsk - filen i örtblandningen .
Hetta upp resten av smöret / margarinet i en
stekpanna och bryn filen runt om .
Lägg den i en ugnssäker form .
Sänk ugnsvärmen till 175 grader och låt
file'n steka klart tillsammans med potatisen
ca 15 minuter .
BASILIKAKRÄM :
MIXA basilika, grädde, färskost och olja till
en slät kräm .
Smaka av med salt och peppar .
SMAKLIG MÅLTID
och LYCKA TILL !