söndag 26 mars 2023

MIN, ÖRTKRYDDADE FLÄSKFILE' MED BASILIKAKRÄM, 4 PORT. (middag , lunchlåda) )

 


                              HEJSAN !

Med  ljuvlig  basilikakräm  och  fin bakpotatis

i skivor blir det här en riktig  bjud - rätt .

Dessutom  är  den  behändig att tillaga .

mm..!  


HÄR ÄR RECEPTET :

500 g fläskfile'

2 msk flytande smör /margarin

1 dl hackade örter, t ex basilika, 

persilja, timjan

4 bakpotatisar

BASILIKAKRÄM :

1 dl basilikablad

1 dl matlagningsgrädde 15 %

100 g naturell färskost 15 %

1 msk olivolja

salt , peppar

SERVERING :

rucolasallad

UGN :  225 grader + 175 grader


SÅ HÄR GÖR DU :

1)  SKÄR  potatisarna i 1 cm tjocka skivor .

Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper  

och ringla över 1 msk smör/ margarin .

Baka mitt i ugnen i 225 grader ca 30 minuter.

2)  RULLA fläsk - filen i örtblandningen .

Hetta upp resten av smöret / margarinet i en

stekpanna och bryn filen runt om .

Lägg den i en ugnssäker form .

Sänk ugnsvärmen till 175 grader och låt 

file'n steka klart tillsammans med potatisen 

ca 15 minuter .

BASILIKAKRÄM :

MIXA basilika, grädde, färskost och olja till

en slät kräm .

Smaka av med salt och peppar .

SMAKLIG MÅLTID 

och LYCKA TILL !