torsdag 11 februari 2016

MIN SPECIALRÖRA. 6 PORT.

HEJSAN! Det här kan DU ha som tillbehör till en grönsakssallad eller med rostat bröd... mmm så himla gott ! HÄR ÄR RECEPTET : 1 STOR FÄNKÅL , 400 g CHAMPINJONER , OLIVOLJA , 3 dl MATLAGNINGSYOGHURT , 2 dl CREME FRAICHE , 1 dl HACKAD PERSILJA , SALT å PEPPAR . SÅ HÄR GÖR DU : Finhacka fänkålen . RENSA och finhacka svampen . FRÄS dem i olja några minuter på svag värme så att de mjuknar men inte tar färg . LÅT dem svalna . RÖR ner yoghurt , CREME FRAICHE och persilja . KRYDDA . LYCKA TILL !

MIN MOROTSKAKA .

HEJSAN! mmm...Det här är en saftig och jättegod Morotskaka. Den blir bara godare av att stå ett par dagar . Förvara den i kylskåp . HÄR ÄR RECEPTET : 3 dl RAPSOLJA , 3 dl SOCKER , 4 ST ÄGG , 2 tsk KANEL , 1 tsk BIKARBONAT , 2 tsk BAKPULVER , 1 tsk SALT , 8 dl FINTRIVNA MORÖTTER (CA 500 g) 2 1/2 dl HACKADE HASSELNÖTTER , 2 1/2 dl HACKADE STRÖDADLAR ELLER RUSSIN , TOPPING : 400 g CREME CHEESE , 2 dl CREME FRAICHE , 3 msk HONUNG . SÅ HÄR GÖR DU : SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER . SMÖRJ och bröa en 2-liters form. Vispa ihop olja och socker . TILLSÄTT ett ägg i taget . Blanda samman de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Vänd ner morötter, nötter och russin . HÄLL i formen och GRÄDDA i ca 1 timme . LÅT den kallna . RÖR SAMMAN CREME CHEESE MED CREME FRAICHEN och honung i en mat- Beredare . BRED ut TOPPINGEN på kakan . STÄLL DEN KALLT I EN TIM. LYCKA TILL !