torsdag 11 februari 2016
MIN SPECIALRÖRA. 6 PORT.
HEJSAN!
Det här kan DU ha som tillbehör till en grönsakssallad
eller med rostat bröd... mmm så himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 STOR FÄNKÅL ,
400 g CHAMPINJONER ,
OLIVOLJA ,
3 dl MATLAGNINGSYOGHURT ,
2 dl CREME FRAICHE ,
1 dl HACKAD PERSILJA ,
SALT å PEPPAR .
SÅ HÄR GÖR DU :
Finhacka fänkålen . RENSA och finhacka svampen . FRÄS
dem i olja några minuter på svag värme så att de mjuknar
men inte tar färg . LÅT dem svalna . RÖR ner yoghurt ,
CREME FRAICHE och persilja . KRYDDA .
LYCKA TILL !
MIN MOROTSKAKA .
HEJSAN!
mmm...Det här är en saftig och jättegod Morotskaka.
Den blir bara godare av att stå ett par dagar .
Förvara den i kylskåp .
HÄR ÄR RECEPTET :
3 dl RAPSOLJA ,
3 dl SOCKER ,
4 ST ÄGG ,
2 tsk KANEL ,
1 tsk BIKARBONAT ,
2 tsk BAKPULVER ,
1 tsk SALT ,
8 dl FINTRIVNA MORÖTTER (CA 500 g)
2 1/2 dl HACKADE HASSELNÖTTER ,
2 1/2 dl HACKADE STRÖDADLAR ELLER RUSSIN ,
TOPPING :
400 g CREME CHEESE ,
2 dl CREME FRAICHE ,
3 msk HONUNG .
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER . SMÖRJ och bröa en 2-liters form.
Vispa ihop olja och socker . TILLSÄTT ett ägg i taget .
Blanda samman de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten.
Vänd ner morötter, nötter och russin . HÄLL i formen och GRÄDDA
i ca 1 timme . LÅT den kallna .
RÖR SAMMAN CREME CHEESE MED CREME FRAICHEN och honung i en mat-
Beredare . BRED ut TOPPINGEN på kakan . STÄLL DEN KALLT I EN TIM.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)