VITKÅL..hur låter det.
en bortglömd grönsak med
mycket vitaminer o mineraler.
Men DU,ta och Prova denna goda coleslaw
DU ångrar DIG inte.
4dl vitkål
2 dl morot
1 dl turkisk yoghurt
2 msk majonnäs
1 msk dijonsenap
2 krm salt
2 krm grovmald svart-peppar.
Så här gör DU:
Strimla vitkålen fint
med kniv eller osthyvel.
Skala och riv moroten grovt.
Blanda samman alla ingredienserna
och smaka av med salt o peppar.
SÅ HIMLA GOTT !
LYCKA TILL!
söndag 7 november 2010
ÖVERRASKNING !
Varför inte överraska familjen.
Ta fram pepparkaksmåtten
smöra ett bröd och ta ut
stjärnor i brödet eller hjärtan.
Och lägg på ett gott pålägg
Barn som inte vill äta, ta ut
med pepparkaksmåtten fina figurer.
Eller varför inte steka pannkakor
med måtten.
I bland räcker det med ett stekt
ägg i hjärtform.
LÅT FANTASIN FLÖDA!
LYCKA TILL !
Ta fram pepparkaksmåtten
smöra ett bröd och ta ut
stjärnor i brödet eller hjärtan.
Och lägg på ett gott pålägg
Barn som inte vill äta, ta ut
med pepparkaksmåtten fina figurer.
Eller varför inte steka pannkakor
med måtten.
I bland räcker det med ett stekt
ägg i hjärtform.
LÅT FANTASIN FLÖDA!
LYCKA TILL !
TOMTEBO-BARNENS MJUKA PEPPARKAKA.
Denna kaka är saftig o hållbar.
Som blir lite festligare
med glasyr på och små röda
marsipan-tomtar på fatet runt kakan.
100g smör
2 1/2 dl socker
3 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk nejlikor
1 tsk ingefära
10 hackade sötmandlar el.malda
2 dl gräddfil
UGN: 150 GRADER.
Så här gör DU:
Rör smör o socker poröst.
Tillsätt äggen ett i taget
och rör kraftigt mellan varje.
Blanda mjölet med kryddorna,
bakpulvret,o mandeln.
Rör ner detta tillsammans
med gräddfilen i äggsmeten.
Häll smeten i en välsmord
och bröad form och grädda kakan i
nedre delen av ugnen 60-80 min.
Prova med en sticka !
Stjälp upp kakan och
låt den kallna under formen.
GARNERA:med florsocker utrört i vatten
till en glasyr.
Sätt små-tomtar runt kakan och servera.
Det är uppskattat kan DU tro.
LYCKA TILL.
Som blir lite festligare
med glasyr på och små röda
marsipan-tomtar på fatet runt kakan.
100g smör
2 1/2 dl socker
3 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk nejlikor
1 tsk ingefära
10 hackade sötmandlar el.malda
2 dl gräddfil
UGN: 150 GRADER.
Så här gör DU:
Rör smör o socker poröst.
Tillsätt äggen ett i taget
och rör kraftigt mellan varje.
Blanda mjölet med kryddorna,
bakpulvret,o mandeln.
Rör ner detta tillsammans
med gräddfilen i äggsmeten.
Häll smeten i en välsmord
och bröad form och grädda kakan i
nedre delen av ugnen 60-80 min.
Prova med en sticka !
Stjälp upp kakan och
låt den kallna under formen.
GARNERA:med florsocker utrört i vatten
till en glasyr.
Sätt små-tomtar runt kakan och servera.
Det är uppskattat kan DU tro.
LYCKA TILL.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)