HEJSAN !
Detta är ett mörkt och saftigt bröd som bakas med bikarbonat .
Om Du förvarar brödet i tättslutande påse så håller det sig längre .
mm...! så himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 dl solroskärnor
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl vetekli
1 dl linfrö
1 msk salt
5 dl siktat Dinkelmjöl
5 dl Dinkelmjöl, fullkorn
2 msk bikarbonat
1 liter standardmjölk
1/2 dl mörk sirap
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
Blanda samman samtliga torra ingredienser
i en stor bunke eller i en rymlig matberedare .
Blanda ordentligt .
TILLSÄTT filmjölken och sirapen . Blanda .
Degen ska vara lös .
SMÖRJ och bröa 2 formar ca 1 1/2 liter vardera
och häll smeten i formarna .
GRÄDDA i nedre delen av ugnen ca 45 minuter ,
täck över bröden med ugnsfolie och grädda ytterligare
40 - 45 minuter . Känn med sticka .
LYCKA TILL !