torsdag 24 november 2016

GRÄDDIG KAFFEDESSERT. 4 PORT.




HEJSAN !

Detta var gott efter maten !

Chokladrån är ett gott tillbehör.

HÄR ÄR RECEPTET :
3 tsk snabbkaffe,
1 msk kokande vatten,
1 äggula,
3 msk florsocker,
2 dl vispgrädde,
TOPPING:
Röda cocktailbär.

SÅ HÄR GÖR DU :
LÖS kaffepulvret i det varma vattnet,
låt därefter kaffet kallna .
Vispa äggulan och florsockret
vitt och pösigt.
Vispa grädden .
Rör ner det kalla kaffet i äggröran
tillsammans med den vispade grädden.

HÄLL krämen i små  kaffekoppar.

SERVERA, med ett rött cocktailbär.

LYCKA TILL !

OSTFYLLD ÖRTKYCKLING 4 PORT .



  HEJSAN !

EN VÄLLAGRAD  EMMENTALEROST GER EXTRA
FYLLIG SMAK ÅT KYCKLINGEN.
KRYDDA GÄRNA MED SALVIA.  mmm...så himla gott !

HÄR ÄR RECEPTET :
4 KYCKLINGFILE'ER  ca 500 g.
salt, peppar
färsk salvia,  några blad
125 g Emmentalerost,
2 pkt bacon (140 g)

CIDERSÅS :
2 msk smör,
1 1/2 msk vetemjöl,
1 dl vatten,
2-3 msk kycklingfond,
1 1/2 dl vispgrädde,
1 1/2 dl cider,
färsk salvia, efter smak
salt, peppar

TILLBEHÖR :
VILDRIS,
cocktailtomater

UGN : 225 GRADER.

SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR  ett långt snitt längs med FILE'ERNAS
långsida, krydda med salt och peppar.
Hacka salvian grovt.
Skär osten i smala stavar.
Tryck sedan in ost och salvia i snitten.

TRYCK ihop FILE'ERNA och linda baconskivor
runt om.
Börja och sluta på undersidan .
Placera FILE'ERNA  på en plåt med bakplåtspapper,
stek i mitten av ugnen ca 30 minuter.
KONTROLLERA ATT KÖTTSAFTEN ÄR KLAR.

CIDERSÅS :
SMÄLT smöret i en tjockbottnad kastrull, rör i mjölet.
Tillsätt vatten, fond, grädde och cider.
Låt såsen koka samman under omrörning, ca 5-10 min.
Smaka av med hackad salvia, salt och peppar.

SERVERA . med VILDRIS och cocktailtomater.

SMAKLIG MÅLTID ,   LYCKA  TILL !