söndag 6 maj 2018

CITRONKAKA MED MÖRK CHOKLAD...... 1 KAKA .




                            HEJSAN !

Den  här  kakan  ser  riktigt  inbjudande  ut
med  tjock  choklad-glasyr  och   rivet  citronskal .
Varsågoda !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
150  g  smör / margarin ,
3  ägg ,
2  dl  socker ,
1 / 2  dl  mjölk ,
rivet  skal  av  1  citron ,
2  msk  pressad  citron ,
2  tsk  bakpulver ,
3  dl  vetemjöl , gärna  BERTE QVARN
GLASYR :
1  dl  vispgrädde ,
100  g  mörk  choklad ,
citronskal ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SMÄLT  smöret   och  låt  svalna .
Vispa  ägg  och  socker  pösigt .
Blanda  i  smör,  mjölk,  citronskal  och  citronsaft .
BLANDA  bakpulver  och  mjöl  och  sikta  ner  i
smeten .
Häll  i  smord  och  mjölad  form  och  grädda  i
175  grader,  40  minuter .
LÅT  svalna  i  formen  i  10  minuter   och  stjälp
sedan  upp  kakan .
Koka  upp  grädden  till  glasyren  .
Hacka  chokladen  och  rör  ner  i  grädden .
LÅT  svalna  tills  den  tjocknar  något .
Bred  över  kakan  och  garnera  med  citronskal .

HOPPAS  PÅ  TREVLIG  FIKA-STUND !

LYCKA  TILL !