söndag 6 maj 2018
CITRONKAKA MED MÖRK CHOKLAD...... 1 KAKA .
HEJSAN !
Den här kakan ser riktigt inbjudande ut
med tjock choklad-glasyr och rivet citronskal .
Varsågoda !
HÄR ÄR RECEPTET :
150 g smör / margarin ,
3 ägg ,
2 dl socker ,
1 / 2 dl mjölk ,
rivet skal av 1 citron ,
2 msk pressad citron ,
2 tsk bakpulver ,
3 dl vetemjöl , gärna BERTE QVARN
GLASYR :
1 dl vispgrädde ,
100 g mörk choklad ,
citronskal ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT smöret och låt svalna .
Vispa ägg och socker pösigt .
Blanda i smör, mjölk, citronskal och citronsaft .
BLANDA bakpulver och mjöl och sikta ner i
smeten .
Häll i smord och mjölad form och grädda i
175 grader, 40 minuter .
LÅT svalna i formen i 10 minuter och stjälp
sedan upp kakan .
Koka upp grädden till glasyren .
Hacka chokladen och rör ner i grädden .
LÅT svalna tills den tjocknar något .
Bred över kakan och garnera med citronskal .
HOPPAS PÅ TREVLIG FIKA-STUND !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)