Det här åt maken och jag som lunch förr i tiden !
1 tunn brödkaka , 60 g
1 tsk flytande smör / margarin
25 g köttfärs
25 g hackad gul lök
50 g krossade tomater
+ kanske lite vatten
2 krm örtsalt
lite peppar
2 krm pizza krydda
1 stor tomat
2-3 tsk riven ost + pizza krydda
SERVERING:
grönsallad , gurka, klippt persilja
eller gräslök
Så här gör Du:
Lägg brödkakan på en ugnsplåt.
Fräs upp köttfärs och lök i fettet.
Späd med tomatkross och lite vatten
låt puttra ihop.
Smaka av med örtsalt , peppar och pizza-krydda .
Lägg röran på brödet.
Täck med skivad tomat och riven ost.
Strö på ev. lite extra pizza-krydda.
Gratinera 10-12 min. i 225 grader.
Servera med färska grönsaker .
DESSERT:
20 små vindruvor .
mmm... så himla gott !
LYCKA TILL !
onsdag 4 september 2013
TONFISKKLÄMMA .1 PORT.
Det här åt jag för längesedan , men det duger lika bra idag !
60 g tunnbröd
3 salladsblad
60 g lätt-tonfisk
100 g tärnad gurka
50 g tärnad paprika
1 tsk lättmajonnäs
1 tsk senap
1/2 dl lättyoghurt
tomat , dill
3 oliver
Så här gör Du:
Lägg sallad på brödet.
Mosa och klicka på tonfisk
blandad med gurka , paprika ,
majonnäs , senap och yoghurt.
Rulla ihop och lägg till tomatklyftor,
dill och oliver.
SMAKLIG MÅLTID !
60 g tunnbröd
3 salladsblad
60 g lätt-tonfisk
100 g tärnad gurka
50 g tärnad paprika
1 tsk lättmajonnäs
1 tsk senap
1/2 dl lättyoghurt
tomat , dill
3 oliver
Så här gör Du:
Lägg sallad på brödet.
Mosa och klicka på tonfisk
blandad med gurka , paprika ,
majonnäs , senap och yoghurt.
Rulla ihop och lägg till tomatklyftor,
dill och oliver.
SMAKLIG MÅLTID !
CHAMPINJON-POTATIS MED KYCKLING . 1 PORTION.
Smaka på detta Du :
150 g potatis
75 g kycklingfilé
75 g champinjoner
30 g gul lök
1 tsk majsenamjöl
1 ägg-gula
GARNERING:
gurka , persilja , tomat
EFTERRÄTT:
1 klyfta vattenmelon
Så här gör DU:
Skär potatisen i skivor och stek dem
i lite fett i teflonpanna tillsammans
med de skivade champinjonerna och
den hackade löken.
Koka kycklingfilén , red buljongen med
1 tsk majsenamjöl och en RÅ ägg-gula
och slå såsen över rätten.
GARNERA enl. förslag.
SMAKLIG MÅLTID !
150 g potatis
75 g kycklingfilé
75 g champinjoner
30 g gul lök
1 tsk majsenamjöl
1 ägg-gula
GARNERING:
gurka , persilja , tomat
EFTERRÄTT:
1 klyfta vattenmelon
Så här gör DU:
Skär potatisen i skivor och stek dem
i lite fett i teflonpanna tillsammans
med de skivade champinjonerna och
den hackade löken.
Koka kycklingfilén , red buljongen med
1 tsk majsenamjöl och en RÅ ägg-gula
och slå såsen över rätten.
GARNERA enl. förslag.
SMAKLIG MÅLTID !
POTATISLÅDA MED SARDIN . 1 PORTION.
Det här är också jättegott!
200 g kokt potatis
1 dl hackad gul lök
75 g sardin i tomat
1/2 dl lättmjölk
riven ost
GARNERING:
1/2 tomat , paprikaringar ,
rårivna morötter , 1 glas mjölk
Så här gör Du:
Skiva potatisen och varva den med
lök och sardiner i en ugnsfast form.
Slå på lättmjölk och strö över
mager riven ost .
Gratinera i ca 275 grader tills lådan fått färg.
SERVERA med hård brödsmörgås med
paprikaringar.
SMAKLIG MÅLTID!
200 g kokt potatis
1 dl hackad gul lök
75 g sardin i tomat
1/2 dl lättmjölk
riven ost
GARNERING:
1/2 tomat , paprikaringar ,
rårivna morötter , 1 glas mjölk
Så här gör Du:
Skiva potatisen och varva den med
lök och sardiner i en ugnsfast form.
Slå på lättmjölk och strö över
mager riven ost .
Gratinera i ca 275 grader tills lådan fått färg.
SERVERA med hård brödsmörgås med
paprikaringar.
SMAKLIG MÅLTID!
PANNBIFF MED POTATIS 1 PORTION.
Det här är väldans gott ,väl värt att prova!
50 g rivna morötter
1/2 gul lök
1 ägg 1/2 dl lättmjölk
örtsalt
50 g ox-eller nötfärs
100 g potatis
GARNERING:
Tomat och gurka
EFTERRÄTT:
1 Persika
Så här gör Du:
Riv morötter och lök och blanda
med ägg och lättmjölk.
Krydda med örtsalt.
Häll blandningen i en liten form
och ställ den i vattenbad i ca 200 grader
varm ugn i 30 minuter.
Krydda färsen och stek i teflonpanna
med ev. lite fett .
Koka potatisen och servera enl. förslag.
SMAKLIG MÅLTID!
50 g rivna morötter
1/2 gul lök
1 ägg 1/2 dl lättmjölk
örtsalt
50 g ox-eller nötfärs
100 g potatis
GARNERING:
Tomat och gurka
EFTERRÄTT:
1 Persika
Så här gör Du:
Riv morötter och lök och blanda
med ägg och lättmjölk.
Krydda med örtsalt.
Häll blandningen i en liten form
och ställ den i vattenbad i ca 200 grader
varm ugn i 30 minuter.
Krydda färsen och stek i teflonpanna
med ev. lite fett .
Koka potatisen och servera enl. förslag.
SMAKLIG MÅLTID!
POTATIS MED KALVSYLTA 1 PORTION.
Hej igen !
Jag tänkte vi skulle göra en rätt som bara är för 1 person.
Ibland när Du är ensam hemma och känner Dig sugen på
något , kan det vara käckt att ta något nyttigare.
Dessutom blir Du mätt.
Prova detta !
175 g potatis
75 g kalvsylta
50 g hackade rödbetor
1/2 liten gul lök
1 msk lättfil
EFTERRÄTT:
1 Apelsin
Så här gör Du:
Blanda den hackade löken och
rödbetorna med lättfilen
(eller ta filen vid sidan om)
Servera rödbetssalladen till kalvsylta,
kokt potatis och några salladsblad.
Vatten att dricka till .
mmm....jag tycker det är njutbart !
SMAKLIG MÅLTID!
Jag tänkte vi skulle göra en rätt som bara är för 1 person.
Ibland när Du är ensam hemma och känner Dig sugen på
något , kan det vara käckt att ta något nyttigare.
Dessutom blir Du mätt.
Prova detta !
175 g potatis
75 g kalvsylta
50 g hackade rödbetor
1/2 liten gul lök
1 msk lättfil
EFTERRÄTT:
1 Apelsin
Så här gör Du:
Blanda den hackade löken och
rödbetorna med lättfilen
(eller ta filen vid sidan om)
Servera rödbetssalladen till kalvsylta,
kokt potatis och några salladsblad.
Vatten att dricka till .
mmm....jag tycker det är njutbart !
SMAKLIG MÅLTID!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)