fredag 4 juni 2021

VARMRÖKT LAX MED BULGURSALLAD OCH ÄPPEL-CREME .4 PORT . (-på mitt vis!)



                         HEJSAN  !

VISST är det väl himla gott  med  varmrökt lax ?
Dottern , gillade  inte  lax , men  jag hade tagit fram
vad vi skulle äta , så jag sa till henne Du kan väl smaka !
Sagt och gjort , så blev det .

HÄR ÄR RECEPTET :
600 g  varmrökt  lax 

BULGURSALLAD :
2 dl bulgur
1 msk olivolja
salt och svartpeppar
100 g  HARICOTS VERTS
1 paket sockerärter
1 gul paprika
1 orange paprika
1/2 purjolök
1 msk hackad basilika
1 msk hackad bladpersilja

ÄPPELCREME :
1 grönt äpple
1 kruka mynta
1 dl turkisk yoghurt
1 dl CREME FRAICHE
1 lime
1 tsk flytande honung
salt och svartpeppar 

SÅ HÄR GÖR DU :
Gör först  ÄPPELCRE'MEN .
Riv äpplet  och  finhacka  myntan 
(spara lite till servering) och lägg det  i en skål .
Rör ner turkisk yoghurt och CREME FRAICHE 
Riv skalet från limen  och  pressa  i  saften .
Rör ner  honung  och  smaka av  med  salt  och  peppar .
STÄLL  kallt  till  servering.
Koka  bulgur enligt anvisning på förpackningen .
Vänd  ner  olivolja  i  BULGURN  och  smaka  av  med
salt  och  peppar .
Koka  HARICOTS VERTS  och  sockerärtor  hastigt  i
lättsaltat  vatten  i  någon  minut .
SKÄR  paprikan  i  mindre  stavar och  strimla  purjon fint.
Vänd  ner  grönsaker  i  BULGURN  tillsammans  med 
basilika  och  bladpersilja .

SERVERA  den  varmrökta  laxen  med  BULGUR- salladen 
och  äppelkrämen .

SMAKLIG MÅLTID , LYCKA TILL !