HEJSAN !
VISST är det väl himla gott med varmrökt lax ?
Dottern , gillade inte lax , men jag hade tagit fram
vad vi skulle äta , så jag sa till henne Du kan väl smaka !
Sagt och gjort , så blev det .
HÄR ÄR RECEPTET :
600 g varmrökt lax
BULGURSALLAD :
2 dl bulgur
1 msk olivolja
salt och svartpeppar
100 g HARICOTS VERTS
1 paket sockerärter
1 gul paprika
1 orange paprika
1/2 purjolök
1 msk hackad basilika
1 msk hackad bladpersilja
ÄPPELCREME :
1 grönt äpple
1 kruka mynta
1 dl turkisk yoghurt
1 dl CREME FRAICHE
1 lime
1 tsk flytande honung
salt och svartpeppar
SÅ HÄR GÖR DU :
Gör först ÄPPELCRE'MEN .
Riv äpplet och finhacka myntan
(spara lite till servering) och lägg det i en skål .
Rör ner turkisk yoghurt och CREME FRAICHE
Riv skalet från limen och pressa i saften .
Rör ner honung och smaka av med salt och peppar .
STÄLL kallt till servering.
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen .
Vänd ner olivolja i BULGURN och smaka av med
salt och peppar .
Koka HARICOTS VERTS och sockerärtor hastigt i
lättsaltat vatten i någon minut .
SKÄR paprikan i mindre stavar och strimla purjon fint.
Vänd ner grönsaker i BULGURN tillsammans med
basilika och bladpersilja .
SERVERA den varmrökta laxen med BULGUR- salladen
och äppelkrämen .
SMAKLIG MÅLTID , LYCKA TILL !