måndag 29 maj 2023

HALLONSÅS , TILL GLASS ....mm...!

 


HEJSAN  !


VARFÖR inte göra sin egna Hallonsås , det är så enkelt !

HALLON  är läckra och näringsrika och ett nyttigt 

alternativ till sötsaker .


HÄR ÄR RECEPTET :

450 g hallon

1 msk fruktsocker

1 tsk citronjuice


SÅ HÄR GÖR DU :
LÄGG alla ingredienser i en

matberedare och mixa .

SILA blandningen genom en 

finmaskig sil ned i en skål och

pressa ut saften ur fruktköttet.(med en matsked)

SERVERA såsen till glass eller 

andra efterrätter,

****

(eller en  misslyckad kaka)

som blir som ny!

LYCKA TILL !


MIN GODA SMULPAJ PÅ ÄPPLE OCH APRIKOSER ....4 - 6 PORT . TILL KAFFESTUNDEN .

 


                     HEJSAN !

Det är så himla käckt att göra en paj 

och  det tar inte lång tid !

SERVERA gärna med vaniljsås till .

VARSÅGODA !


HÄR ÄR RECEPTET :

2 dl äppeljuice

6 äpplen,  skalade, urkärnade och hackade

280 g sockerfri aprikossylt

55 g smör/margarin

115 g  havregryn

2 msk havrekli


SÅ HÄR GÖR DU :

VÄRM ugnen till 175 grader .

KOKA upp äppeljuicen i en kastrull.

TILLSÄTT äpplena och låt sjuda under 

lock tills vätskan ångats bort .

MOSA äpplena , tillsätt sylten och bred 

ut detta i en ugnssäker form . 

ARBETA ihop smör, havrekli och havregryn 

till en smulig deg .

SMULA ned blandningen över frukten och

GRÄDDA i ca 30 minuter .


LYCKA TILL !