HEJSAN !
Det här är himla gott !
När barnen var små , hade jag dagbarn .
Ibland hade vi soppa till middag och
då blev det denna ugnspannkaka till efterrätt .
Med eller utan bacon och äpple !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 1 /2 dl vetemjöl
6 dl mjölk
1/2 tsk salt
3 ägg
280 g tärnat bacon
2 äpplen
SERVERING :
rårivna morötter och lingonsylt .
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 225 grader .
Vispa samman mjölet med hälften av mjölken
till en slät smet .
Vispa i resten av mjölken , salt och ägg .
LÄGG baconet i en form 20 x 30 cm .
Tillaga sedan baconet i ugnen ca 10 minuter .
TA ut formen och häll i pannkakssmeten .
TVÄTTA , kärna ur äpplena och skär
dem i tunna klyftor .
Lägg klyftorna i smeten och tillaga mitt i ugnen,
ca 40 minuter .
SERVERA ugnspannkakan med rivna morötter
och lingonsylt .
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !