HEJSAN !
Smarrigt värre ! ...mm...!
Farmor gjorde den här i den gamla järnspisen
förr om åren .
Det luktade gott i hela farstun , alla som kände
doften visste att nu lagar Farmor Anna mat !
Himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 1/2 dl gräddmjölk
(2 dl mjölk + 1/2 dl grädde)
2 ägg
1 1/2 tsk salt
2 kryddmått svartpeppar
3 msk smör /margarin
1 msk potatismjöl
400 g fiskfile' t ex kolja eller sej
1 1/2 msk dill, hackad
1 1/2 msk gräslök, fint skuren
TILL SERVERING :
kokt ris blandat med ärter, majs
och paprika .
SÅ HÄR GÖR DU :
1) SÄTT ugnen på 175 grader .
2) LÄGG alla ingredienser i en mixer .
3) SKÄR fisken i mindre bitar och lägg
den överst i mixern .
Kör några minuter tills färsen är slät å fin .
4) LÄGG en bit bakplåtspapper i botten
på en smord avlång 1 1/2 liters form .
Lägg fisken i formen .
Banka formen i arbetsbänken, så bildas
inga luftbubblor i färsen .
Grädda fiskfärsen i vattenbad i ugnen ca
1 timme .
5) LÅT kallna och skär upp i skivor .
SERVERA med skirat smör, kokt ris , citronskivor och gräslök.
Eller fördela i matlådor med kokt ris .
SMAKLIG MÅLTID !
LYCKA TILL !