HEJSAN !
Du kan ha kexen till både frukost och fest .
mm...! riktigt goda !
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g färskriven parmesan
2 dl vetemjöl
100 g rumstempererat smör/margarin
1/2 kryddmått malen muskot
1/2 kryddmått cayennepeppar
2 msk torkade örter och/ eller
hackade nötter , t ex hasselnötter
1 tsk flingsalt
SÅ HÄR GÖR DU :
1) RIV parmesanosten .
2) BLANDA ost, mjöl, smör, muskot och cayennepeppar
till en jämn deg i en matberedare eller för hand i en bunke .
Om degen verkar torr och smulig kan Du tillsätta 1-2 msk
vatten .
3) TA upp degen på bakbord och forma 2 rullar, ca 3 cm
i diameter.
4) STRÖ kryddor och salt på en skärbräda .
Rulla degrullarna så att de täcks med kryddor .
5) LÄGG rullarna i kylen 30 minuter .
6) SÄTT ugnen på 200 grader .
7) SKÄR rullarna i tunna skivor med en vass kniv.
Lägg skivorna på plåt täckt med bakplåtspapper och
grädda kexen 8 - 10 minuter eller tills de fått lite färg.
Låt svalna och förvara kexen i papperspåse eller burk .
LYCKA TILL !