tisdag 20 december 2016
FARMORS - JANSSSONS FRESTELSE 4 PORT.
HEJSAN !
Den här rätten, finns väl i många varianter -
men den här gör jag - efter Farmors recept.
Förkoka gärna fast potatis * i hälften grädde och
hälften mjölk + ansjovisspad .(* inte så den blir mjuk)
HÄR ÄR RECEPTET :
10 potatisar,
2 gula lökar,
2-3 msk smör/margarin,
20 ANSJOVISFILE'ER med spad,
3 dl vispgrädde,
skorpmjöl,
salt å peppar.
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader.
Skala och finstrimla potatisen.
Skala och skär löken i tunna skivor.
Fräs löken i en del av smöret/margarinet
några minuter utan att löken tar färg.
Dela ANSJOVISFILE'ERNA på längden.
SMÖRJ en ugnssäker form med en del av
smöret/margarinet .
Varva potatis, lök och ANSJOVIS.
Börja och sluta med potatisen.
HÄLL på ANSJOVISSPAD och grädde, strö över lite skorpmjöl.
Klicka över resten av smör/margarinet.
GRÄDDA ca 45 minuter på nedersta falsen i ugnen .
När potatisen är mjuk och rätten fått färg är frestelsen klar.
TIPS !
Nästan färdiggräddade formar med Janssons Frestelse
kan frysas för att gräddas senare.
Rester kan förstås också frysas och ätas vid senare tillfälle.
Värm då i svag värme under aluminium folie.
BARNEN kanske inte gillar Janssons ?
Tag då istället köttfärs, krydda som vanligt,
och gör på samma sätt som till Janssons, det är så himla gott
kan jag intyga .
GOD JUL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)