torsdag 14 juli 2016

MOZZARELLAFYLLD FLÄSKFILE . 4 PERSONER.


HEJSAN !

Å , det här var smarrigt ...mmm !

HÄR ÄR RECEPTET :
500 g FLÄSKFILE,
1 mozzarellaost,
1 tsk tryffelolja,
5 salviablad,
1 tsk salt,
1 krm svartpeppar.

Så här gör Du :
ANSA  och putsa filen fri från hinnor .
Skär ett längsgående snitt på filen och
vik ut köttet efterhand till en platta .
Banka ut den lite lätt .
SKÄR mozzarellan i skivor och fördela
på köttet .
Droppa över tryffelolja och lägg på salviabladen.
Rulla samman till en fast rulle från långsidan
och fäst med tandpetare .  KRYDDA  runt om.
STICK i en köttermometer från kortsidan .
GRILLA  över  jämn  glödbädd tills köttet
är ca  68 grader, det brukar ta 15 - 20 minuter.
LÅT  köttet vila en stund innan Du skär upp
det i skivor .

SMAKLIG MÅLTID !
                                LYCKA TILL !

MARINAD .

HEJSAN !

Har Du provat denna marinad till ENTRECOTE ?

MARINAD :
1 msk olja .
1 msk starkt kaffe,
1 tsk worcestersås,
2 msk ketchup.

Så här gör DU :
RÖR ihop marinaden och låt den stå och dra ca 30 min.
Lägg köttet i dubbla plastpåsar och häll över marinaden.
LÅT vila i kylen ca 30 minuter.
Torka av och grilla köttet ca 3 minuter på varje sida .
SERVERA med förkokta majskolvar som delas i bitar
och penslas med samma marinad och därefter grillas .

LYCKA TILL !

MELONSKÅLAR MED CHILIRÄKOR 15 GLAS .



HEJSAN !

Räkor och chili, skulle vara gott ihop sades det,
vi provade , och det var det .
Prova Ni också !

HÄR ÄR RECEPTET :
1 melon, gärna CANTALOUPE ,
700 g Honungsmelon,
1 kruka basilika,
ca 30 stora räkor,
MARINAD :
1 dl olivolja,
2 msk hallonbalsam-vinäger,
salt, svartpeppar,
1 chili, finhackad

Så här gör DU:
VISPA ihop  olja och vinäger .
Smaksätt med salt och peppar och blanda i chilin.
Lägg i räkorna och låt dem marinera .
TA ut kulor ur melonerna med ett kul-järn,
eller glasskopa .
Finhacka basilikan och blanda med melonkulorna .
Fördela kulor och basilika i små portionsskålar/glas.
Ta upp räkorna ur marinaden och stek dem hastigt
i het panna i lite olja.
Lägg räkorna på melonkulorna och droppa över lite
marinad .  FÖRVARAS kallt till serverings-dags .

Det här var riktigt festligt och jättegott !
LYCKA TILL !