tisdag 19 februari 2019

CHOKLADFONDANT - fylld med krämig kolasås,,,



                      HEJSAN !

,,, 6 ST miniatyr formar,

Bjud på en dessert som överraskar !
Inuti  den härliga chokladkakan göms
ett hjärta av len kolasås . mmm...!

HÄR ÄR RECEPTET :
100 g mörk choklad
100 g smör + extra att smörja formarna med
2 ägg
1/2 dl socker
2 msk mjöl
1 dl kolasås från tub
TILL SERVERING :
Vaniljglass + färska hallon

SÅ HÄR GÖR DU :
SMÖRJ 6 små portionsformar med smör.
Smält choklad och smör i en kastrull.
KNÄCK äggen i en bunke och häll i socker.
Vispa det poröst med elvisp.
VÄND ner den smälta chokladen och mjölet
i äggsmeten .  Fördela smeten i formarna.
TRYCK i kolasåsen mitt i smeten.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader, 10 minuter.
SERVERA  med glass och färska hallon.

LYCKA TILL !