fredag 27 oktober 2017
KÖTTBULLAR MED MYNTA OCH TOMATSALLAD . 4 PORT.
HEJSAN !
Detta äter alla , Blomkålsris, är gott till !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 liten gul lök ,
1 vitlöksklyfta,
500 g blandfärs ,
1 msk hackad persilja ,
1 tsk senapspulver ,
salt och svartpeppar,
MYNTA OCH TOMATSALSA :
4 PORT.
5 tomater ,
1 knippe mynta ,
1 msk flytande honung ,
salt och svartpeppar ,
1 tsk olivolja ,
1 citronklyfta ,
eller varför inte smaka våra goda vitlökstomater,
2 tomater, 1 pressad klyfta , vitlök , 1 - 2 tsk flytande honung.
Passar till fisk, köttfärs , korv , på mackan eller vad Du vill .
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och riv lök grovt och fin-riv vitlöken .
Lägg i en skål och blanda med färs, persilja,
senapspulver, salt och peppar .
FORMA till STORA köttbullar och bryn i lite
olja i en stekpanna ca 5 minuter .
Häll på lite vatten och låt sjuda i ytterligare
några minuter tills färsen är klar .
GÖR under tiden tomatsalsan genom att hacka
tre av tomaterna grovt och lägg i en skål.
Pressa ner lite citron .
Hacka myntan och blanda ner tillsammans med
honung, salt, svartpeppar och olja .
Skiva de andra tomaterna och lägg på ett
serveringsfat .
LÄGG på de varma köttbullarna och servera
med tomatsalsa .
SMAKLIG MÅLTID
och
LYCKA TILL !
BLOMKÅLSRIS :
Riv ett stort blomkålshuvud på den
grövsta sidan på rivjärnet.
Släpp ner det rivna i kokande vatten
i ca 10 sekunder .
Häll av i durkslag .
STÄLL fram på bordet i en fin skål .
LYCKA TILL !
KARIBISK TONFISKRÖRA 2 PORT.
HEJSAN !
Det här är smaskens !
HÄR ÄR RECEPTET :
1/2 ananas ,
185 g tonfisk i vatten ,
1 msk gräddfil ,
0,5 msk majonnäs ,
0,5 msk hackad färsk gräslök ,
salt ,
peppar ,
ärtskott ,
SÅ HÄR GÖR DU :
GRÖP ur ananasen och hacka köttet grovt .
LÄGG i en skål och blanda ner tonfisk,
gräddfil, majonnäs och gräslök.
SMAKA av med salt och peppar .
Jättegott på riktigt grovt bröd !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)