tisdag 28 april 2020

MOROTSKAKA MED CITRONGLASYR, 1 KAKA.



                           HEJSAN !

Denna morotskaka tröttnar jag aldrig på,
saftig och smakrik .

HÄR ÄR RECEPTET :
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 dl rapsolja
100 g smält smör/margarin
1 tsk salt
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
150 g rivet äpple
120 g rivna morötter
1 tsk bikarbonat
3 1/2 dl vetemjöl
GLASYR :
100 g smält smör
1 1/2 dl florsocker
1/2 citron, rivet skal och saft
150 g Philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker

SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA ägg och socker fluffigt .
TILLSÄTT rapsolja, smält smör, salt, kanel  och
kardemumma och rör ihop .
TILLSÄTT rivna äpplen och morötter, bikarbonat
och mjöl .
HÄLL smeten i en rund smord och mjölad form ,
ca 24 cm i diameter.
Grädda kakan i ugn 175 grader, ca 35 minuter.
Låt kakan svalna .
GLASYR :
BLANDA smält smör, florsocker, rivet skal och
saft av 1/2 citron .
Tillsätt Philadelphiaost och vaniljsocker.  Rör slätt .
BRED glasyren över den kalla kakan .
Strimla över citronskal .

LYCKA TILL !

GURKSMÖRGÅS OCH TOMATJUICE, 1 Port. frukost.




                        HEJSAN !

Denna frukost är inte heller dum ,
gillar DU inte tomatjuice , prova med morotsjuice....mmm !

HÄR ÄR RECEPTET :
1 skiva fullkornsbröd
1 1/2 msk kesella
250 g gurka, hyvlad med osthyvel
1/2 knippe rädisor i tunna skivor
1 msk hackad storbladig persilja
2 dl tomatjuice eller morotsjuice

SÅ HÄR GÖR DU:
BRED kesellan på brödskivan
och garnera med gurka, rädisa
och storbladig persilja .
Drick juicen till .

LYCKA TILL !