HEJSAN !
Det här är en rätt som min dotter Lena ,
tyckte väldigt mycket om .
VARSÅGODA !
HÄR ÄR RECEPTET :
5 dl kokta kikärter
2 tsk mald spiskummin
1 tsk mald chilipeppar
1 tsk mald koriander
3 vitlöksklyftor, pressade
1/2 tsk salt
2 ägg
1 msk majsena
1 tsk sesamolja
2 msk rapsolja
MYNTA TSATSIKI ;
2 dl Turkisk yoghurt , 10 %
1 dl riven gurka
1 msk färsk , hackad mynta
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk flytande honung
salt
SALLAD :
250 g körsbärstomater
1 rödlök
2 avokador
150 g blandad grönsallad ( påse)
2 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
salt + svartpeppar
TILL SERVERING :
feferoni
ajvar relish
SÅ HÄR GÖR DU :
1) RÖR ihop ingredienserna till mynta tsatsikin .
Tänk på att krama ur vätskan ur den rivna gurkan
innan den blandas i yoghurten .
Smaka av med salt .
2) SKÖLJ kikärterna , lägg dem i en matberedare
med spiskummin , chilipeppar , koriander, vitlök
och salt och kör till en grov massa .
Tillsätt ägg , majsena och sesamolja .
3) HETTA upp rapsoljan i en stekpanna .
Klicka ut smeten till 8 runda platta klickar .
Stek biffarna i ca 2 minuter på vardera sidan
på medelvärme .
4) DELA tomaterna och skala och skiva
rödlöken tunt .
Gröp ur och tärna avokadorna .
Blanda med grönsallaten , häll över olja och
vinäger samt smaka av med salt å peppar .
5) SERVERA falafelbiffarna med sallad och
mynta - tsatsiki samt feferoni och ajvar relish
som tillbehör .
LYCKA TILL !
och
SMAKLIG MÅLTID !