fredag 24 april 2009

APRIKOSER UNDER HAVRETÄCKE . 4 PERS.

Detta avnjöts till efterrätt
hos samma person (med havremuffinsen)
Snabbt och underbart gott .

1 burk konserverade aprikoser (400 g )
2 dl havregryn
1/2 dl socker
1 dl honung
1/2 dl hackad mandel
SÅ HÄR GÖR DU :
Låt aprikoserna rinna av och lägg dem i en ugnsfast form.
Hetta upp havregryn , socker och honung i en stekpanna
tills det har karamelliserats .
Strö blandningen över aprikoserna och toppa med hackad mandel.
GRÄDDA : i 200 grader i ca 10 min.
Servera med glass.

mmmm, såå gooott !

HAVREMUFFINS 8 ST

Nu är jag tillbaka igen ,
mycket händer mellan varven .

Dessa goda muffins fick jag smaka
härom da´n
jättegoda att tugga på, inte alls så där söta .
Prova DU också att göra dem .
Havre är ju bra för HJÄRTAT
och mycket annat gott i också .

3 dl havregryn
1 1/2 dl grahamsmjöl
1 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl russin
1 dl torkade aprikoser
3 ägg
1 1/2 dl flytande honung
1 dl rapsolja
2 dl yoghurt(DU kan ta Turkisk yoghurt )
6 msk pumpafrön
SÅ HÄR GÖR DU :
Blanda havregryn , mjöl , bakpulver ,
russin och aprikoser .
Vispa upp äggen och tillsätt honung , olja
och yoghurt under försiktig omrörning .
Rör ihop havreblandningen och äggsmeten
och skeda upp i muffinsformar .
Strö över pumpafrön och
grädda i 225grader i ca 15 min.

Har DU en muffinsplåt är den perfekt ,
men det går lika bra med muffinsformar ,
det tog jag . Jag fick 16 st med vanliga muffinsformar.
jättegoda till en kopp kaffe.

Låt dom svalna lite.