HEJSAN !
ATT laga fisken i foliepaket är ett jättebra sätt
för att inte få den överkokt .
Nordiska smaker som pepparrot och ansjovis är
alltid gott till fisk, liksom fänkål .
PÅ sommaren går det också bra att lägga paketen
på grillen . - 30 minuter att laga .
HÄR ÄR RECEPTET :
600 g vit fiskfile' t ex gös, torsk , abborre
2 fänkålsstånd , strimlade
flingsalt
nymald vitpeppar
12 ansjovisfile'er
2 tsk ansjovisspad
1 dl hackad dill
4 msk smör/margarin
aluminiumfolie för ugn & grill
TILL SERVERING :
färskriven pepparrot
nykokt färskpotatis
SÅ HÄR GÖR DU :
1) SÄTT ugnen på 200 grader .
Lägg fänkålen på folie - arken .
Salta och peppra fisken och
lägg den ovan ovanpå .
2) LÄGG ansjovisen på fisken
och droppa över ansjovisspad.
Strö över dill och klicka på smör .
3) VIK ihop paketen, se till att
kanterna sluter tätt så att inget
rinner ut. Lägg paketen på en plåt .
4) BAKA i mitten av ugnen ca 20 min.
Toppa med riven pepparrot och
Servera med ny-potatis .
SMAKLIG MÅLTID , LYCKA TILL !