måndag 1 augusti 2022

FISKPAKET MED FÄNKÅL , 4 PORT . ( lunch/middag ) .

 


                                       HEJSAN !


ATT laga fisken i foliepaket är ett jättebra sätt

för att inte få den överkokt .

Nordiska smaker som pepparrot och ansjovis är

alltid gott till fisk, liksom fänkål .

PÅ sommaren går det också bra att lägga paketen 

på grillen . - 30 minuter att laga .


HÄR ÄR RECEPTET :

600 g vit fiskfile'  t ex gös, torsk , abborre

2 fänkålsstånd ,  strimlade

flingsalt

nymald vitpeppar

12 ansjovisfile'er

2 tsk ansjovisspad

1 dl hackad dill

4 msk smör/margarin

aluminiumfolie för ugn & grill

TILL SERVERING :

färskriven pepparrot

nykokt färskpotatis 


SÅ HÄR GÖR DU :

1)  SÄTT ugnen på 200 grader .

Lägg fänkålen på folie - arken .

Salta och peppra fisken och 

lägg den ovan ovanpå .

2)  LÄGG ansjovisen på fisken 

och droppa över ansjovisspad.

Strö över dill och klicka på smör .

3)  VIK ihop paketen, se till att 

kanterna sluter tätt så att inget 

rinner ut.  Lägg paketen på en plåt .

4)  BAKA i mitten av ugnen ca 20 min.

Toppa med riven pepparrot och 

Servera med ny-potatis .


SMAKLIG MÅLTID ,   LYCKA TILL !