måndag 28 mars 2016

UGNSBAKAD KASSLER MED ÄDELOSTSÅS . 4 PERS.


HEJSAN !

Det  här  receptet  fick jag av en god  vän , jag älskar  inte  kassler,
- men vi lagade det,   - det var faktiskt riktigt gott !
Prova  Du också,  Du kanske gillar kassler ?
HÄR  ÄR  RECEPTET :
400 g kassler ,
2 msk smör/margarin ,
2 msk vetemjöl ,
2 dl matlagningsgrädde ,
1 1/4 dl vitt vin ,
50 g ädelost ,
200 g vindruvor , röda och gröna ,
2 dl basmatiris ,
2 päron ,
2 dl strimlad babyspenat .

SÅ HÄR GÖR DU !

SÄTT UGNEN PÅ  175 GRADER :
SKIVA kasslern och lägg i en ugnsform .  SMÄLT matfett i en stekpanna,
pudra över mjölet och rör om .  HÄLL  i matlagningsgrädde och  vin ,
koka upp under omrörning och tillsätt smulad ädelost .
HÄLL blandningen över kasslern och toppa med delade vindruvor .
STÄLL in i ugnen ca 15 minuter .KOKA riset enligt anvisningen på paketet.
Blanda med tärnat päron  och babyspenat .
SMAKLIG  MÅLTID , 

LYCKA  TILL !