HEJSAN !
Detta är en mjuk å saftig kaka alltid gott och uppskattat .
Smaksätt den med vanilj och räkna med en rykande åtgång.
Vanilj är en klassisk smaksättare som gör kakan kalasgod .
VARSÅGODA !
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g smör / margarin
2 msk vaniljsocker
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
1/2 dl mjölk
GARNERING :
2 tsk florsocker
1 kryddmått vaniljsocker
SÅ HÄR GÖR DU :
1) SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER .
2) SMÄLT smöret och blanda ner vaniljsockret .
Låt blandningen svalna något .
3) VISPA ägg och strösocker pösigt i en bunke .
Blanda ihop bakpulver och mjöl .
Tillsätt det , mjölk och smörblandningen .
Rör ihop allt till en slät smet .
4) HÄLL smeten i en smord och bröad sockerkaka -
form, ca 1 1/2 liter .
5) GRÄDDA kakan längst ner i ugnen i 35 - 40 min.
Låt den svalna i formen innan DU stjälper upp den
på ett fat .
6) BLANDA florsocker och vaniljsocker och pudra
det över kakan innan servering .
LYCKA TILL ! Maud.