lördag 7 juli 2018

FÖRSVINNANDE GODA, VALNÖTSKAKOR , 30 ST



              HEJSAN !

Här  finns  det  inget  stopp !
Vansinnigt  goda !
Därför  är  det  speciella  tillfällen
när  dessa  bjuds.
VARSÅGODA !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
150  g  rumsvarmt  smör,
½  dl  råsocker ,
2  dl  valnötter ,
1 ½  tsk  vaniljsocker ,
½  dl  potatismjöl ,
2 ½  dl  vetemjöl ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
RÖR  smör  och  socker  poröst .
GROVHACKA  några  av  valnötterna
till  dekoreringen  mal  eller  mixa  resten
och  blanda  ner  tillsammans  med  vanilj-
socker,  potatismjöl  och  mjöl .
Arbeta  ihop  till  en  smidig  deg .
RULLA  DEGEN  till  en  3  cm  tjock  rulle .
Plasta  in  den  och  lägg  den  i  kylskåpet  i
minst  30  minuter .
SÄTT  UGNEN  på  200  grader .
Skär  rullen  i  1  cm  tjocka  skivor  och  lägg
dem  på  en  plåt  med  bakplåtspapper .
Strö  lite  valnötshack  på  varje  kaka  och  tryck
till  lätt  med  handen .
GRÄDDA  kakorna  i  ca  15  minuter ,  tills  de
är  ljust  gyllenbruna .

TREVLIG  SOMMAR !

SOMMARSALLAD, ... 6 - 8 PORT.




            HEJSAN !

Det  här  är  en  riktig  smaskig  sallad.

HÄR  ÄR  RECEPTET :

2  dl  kikärter ,
12  färskpotatisar ,
1  knippe  sparris ,
4  tomater ,
5  salladslökar ,
1  salladshuvud ,
1  dl  dressing ,
4  hårdkokta  ägg ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SKÖLJ  kikärterna  i  ett  durkslag .
Skrubba  och  koka  potatisen .
Ansa  sparrisen  och  koka  den  ett
par  minuter.
SKÄR  potatis,  sparris  och  tomater  i
bitar.
Strimla  salladslöken  och  sallaten  och
blanda  allt  utom  äggen .
HÄLL  på  en  dressing .
Skär  äggen  i  klyftor   och  toppa  salladen
med  dem .

Citrondressing :
1  dl  olivolja eller  rapsolja ,
saften  av  1  citron ,
1  pressad vitlöksklyfta .

Blanda  väl  och  ställ  kallt  om  den  inte
ska  användas  omedelbart .

Recepten  kommer  från  Pia Hall .

TREVLIG  SOMMAR !