lördag 7 juli 2018
FÖRSVINNANDE GODA, VALNÖTSKAKOR , 30 ST
HEJSAN !
Här finns det inget stopp !
Vansinnigt goda !
Därför är det speciella tillfällen
när dessa bjuds.
VARSÅGODA !
HÄR ÄR RECEPTET :
150 g rumsvarmt smör,
½ dl råsocker ,
2 dl valnötter ,
1 ½ tsk vaniljsocker ,
½ dl potatismjöl ,
2 ½ dl vetemjöl ,
SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR smör och socker poröst .
GROVHACKA några av valnötterna
till dekoreringen mal eller mixa resten
och blanda ner tillsammans med vanilj-
socker, potatismjöl och mjöl .
Arbeta ihop till en smidig deg .
RULLA DEGEN till en 3 cm tjock rulle .
Plasta in den och lägg den i kylskåpet i
minst 30 minuter .
SÄTT UGNEN på 200 grader .
Skär rullen i 1 cm tjocka skivor och lägg
dem på en plåt med bakplåtspapper .
Strö lite valnötshack på varje kaka och tryck
till lätt med handen .
GRÄDDA kakorna i ca 15 minuter , tills de
är ljust gyllenbruna .
TREVLIG SOMMAR !
SOMMARSALLAD, ... 6 - 8 PORT.
HEJSAN !
Det här är en riktig smaskig sallad.
HÄR ÄR RECEPTET :
2 dl kikärter ,
12 färskpotatisar ,
1 knippe sparris ,
4 tomater ,
5 salladslökar ,
1 salladshuvud ,
1 dl dressing ,
4 hårdkokta ägg ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÖLJ kikärterna i ett durkslag .
Skrubba och koka potatisen .
Ansa sparrisen och koka den ett
par minuter.
SKÄR potatis, sparris och tomater i
bitar.
Strimla salladslöken och sallaten och
blanda allt utom äggen .
HÄLL på en dressing .
Skär äggen i klyftor och toppa salladen
med dem .
Citrondressing :
1 dl olivolja eller rapsolja ,
saften av 1 citron ,
1 pressad vitlöksklyfta .
Blanda väl och ställ kallt om den inte
ska användas omedelbart .
Recepten kommer från Pia Hall .
TREVLIG SOMMAR !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)