måndag 2 november 2015

ÖRTPASTA MED KYCKLING. 2 PORT.

HEJSAN! DET HÄR TAR INTE LÅNG TID, å JÄTTEGOTT ÄR DET ! HÄR ÄR RECEPTET: 200 g PASTA, T EX PASTASKRUVAR, 250 g KYCKLINGFILE', SALT å PEPPAR, 1 msk SMÖR eller MARGARIN, 1 VITLÖKSKLYFTA, 1/2 RÖD CHILIPEPPAR, 1 msk OLIVOLJA, 2 msk PERSILJA, 1/2 dl PESTO = FÄRDIGKÖPT, 1/2 CITRON, RIVET SKAL, 2 msk RIVEN PARMESANOST, 10 KÖRSBÄRSTOMATER. SÅ HÄR GÖR DU: KOKA PASTAN och låt den rinna av . KRYDDA KYCKLINGEN med SALT å PEPPAR och stek i en stekpanna med SMÖR ca 5 minuter per sida . Låt eftersteka gärna under lock, tills köttsaften är ofärgad . SKALA och SKIVA VITLÖKEN . KÄRNA UR och HACKA CHILIN . FRÄS VITLÖK och CHILI någon minut i en stekpanna med OLJA . BLANDA fräset med PASTAN . RÖR i PERSILJA , PESTO , och CITRONSKAL . Strö över PARMESAN och PEPPAR . SERVERA , med skivad KYCKLINGFILE' och delade TOMATER . SMAKLIG MÅLTID !

ITALIENSK KYCKLINGGRYTA MED CITRON. 4 PERS.

HEJSAN! Nu var det längesen vi hade KYCKLING, så nu blir det några sådana recept. DET HÄR ÄR EN FESTGOD GRYTA MED FRISK SMAK AV ÖRTKRYDDOR OCH CITRON. KOKT RIS ELLER KOKT PRESSAD POTATIS SMAKAR BRA TILL. HÄR ÄR RECEPTET: 1 STOR HEL KYCKLING, HELST FÄRSK, SALT, SVARTPEPPAR, 100 g SMÖR, 5 KLYFTOR VITLÖK, 1/2 tsk SALVIA, 1/2 tsk TIMJAN, eller 2 KVISTAR, 2 små CITRONER, SÅ GÄR GÖR DU: DELA KYCKLINGEN, i mindre delar. Krydda med SALT å PEPPAR och lägg delarna i en smörad ugnsform. Strö på ÖRTKRYDDORNA och fördela de skalade VITLÖKSKLYFTORNA ÖVER. PRESSA, den ena CITRONEN och häll saften över KYCKLINGDELARNA. Skiva den andra CITRONEN och LÄGG över. Fördela SMÖRET i klickar och täck med FOLIE. SÄTT in KYCKLINGEN MITT i UGNEN i 200 GRADER CA 50-60 MINUTER. Tag bort FOLIEN, och HÖJ till 250 GRADERS ÖVERVÄRME, de sista 10 min. SERVERA, DIREKT UR GRYTAN, MED TILLBEHÖREN. (vill Du frysa grytan, tag först bort Citronen). LYCKA TILL !