tisdag 8 juli 2008

LAXSPETT MED HONUNGSSÅS. 4 PERS.

400 skinnfri laxfile
salt
peppar
2 msk sesamfrö
2 äpplen i skivor
150 g blandad sallad
100 g röd lök i klyftor
2 st kiwi i skivor
3 dl vatten
0,5 st grönsaksbuljongtärning
3 dl couscous
5 dl mild yoghurt,naturell
2 msk senap
1 msk honung
0,5 dl finklippt dill
salt o´peppar

Så här gör Du:
Skär laxen i 8 avlånga bitar.
Trä upp dem på grillspett.
Salta , peppra och strö på sesamfrö.
Stek i 175 graderi 5-8 min.
Blanda äpple,sallad ,rödlök
och kiwi i en skål.
Koka upp vatten och buljongtärning.
Tillsätt couscous och låt det dra i 5 min.
under lock.
Blanda ner den något avsvalnade
couscousen i salladsblandningen.
SÅS:
Blanda yoghurt,senap,honung ,dill ,
salt och peppar.
Låt såsen dra i kylen i minst en timma.

åå,så smarrigt. mmm , jättegott.

LÖVBIFF MED TOMAT- OCH AVOCADOSALSA. 4 PORT.

Hej , igen!

400 g lövbiff
1 msk smör
salt o´peppar
200 g tomater i tärningar
1 avocado i tärningar
25 g finhackad röd lök
2 msk finhackad färsk basilika
1 msk olivolja
2 tsk fransk senap
1 tsk finrivet citronskal
salt o´peppar
3 dl ris.

Så här gör Du:
Börja med salsan.
Blanda tomat,avocado,lök,
basilika,olivolja,senap,citronskal
samt salt o´peppar i en bunke.
Stek lövbiffarna snabbt i smör
i en teflonpanna.
Salta och peppra.
Servera köttet med salsa och ris.

Det här tar inte lång tid att göra
och gott är det också.