söndag 27 juni 2021

PERSIKOR PÅ JORDGUBBSSPEGEL, 3 - 4 PERS.



                               HEJSAN !

Lätt  att  åstadkomma  av  sådant  man  
alltid  kan  ha  hemma .

HÄR ÄR RECEPTET :
6 - 8  konserverade  persika-halvor
1  paket  frysta  jordgubbar,  250 g
eventuellt  2  msk  florsocker.

SÅ HÄR GÖR DU :
TINA  jordgubbarna  och  mosa  dem  i  matberedare .
Om  bären  är  osockrade  så  smaksätt  med  florsocker.
HÄLL  upp  såsen  på  ett  serveringsfat  och  lägg
persikahalvorna  med  de  kupade  sidorna  uppåt .

Det  ser  så  elegant  ut  !

LYCKA  TILL !

                     

FRUKTIG OSTSALLAD , 4 PERS.




                                    HEJSAN  !

Den  här  salladen  slår  alla  rekord !
Bjud ostsalladen  med  såsen  och  gott  bröd .

HÄR ÄR RECEPTET  :
Blandade  salladssorter 
1 röd paprika 
1 gul paprika
2 päron
1/2 gurka 
200 g  vindruvor 
200 g  hårdost
100 g  tunt skivad 
parmaskinka 

DRESSING-SÅS :
1/2  dl  majonnäs
1 1 /2  dl grädde
2  msk  krossad  ananas 

SÅ HÄR GÖR DU :
STRIMLA  salladen  och  bottna  ett 
uppläggningsfat  med  den .
Kärna  ur  paprikan  och  skär  den  i
ringar .
Fördela  paprikaringarna över  salladen .
KÄRNA  ur  och  tärna  päronen  och 
gurkan .
Halvera  och  kärna  ur  druvorna .
Skär  osten  i  tärningar .
Blanda  ihop  alltsammans .
Fördela  ostblandningen  över  salladsbädden .
VISPA  grädden och  rör  samman  den  med 
majonnäsen.
Tillsätt  krossad  ananas .
BJUD  ostsalladen  med  såsen  och  gott  bröd .

SMAKLIG MÅLTID  OCH   LYCKA TILL !




MIXAD SALLAD MED BACON , 4 PERS.



                                 HEJSAN  !

Detta är  en  riktigt  fraiche  och  jättegod  sallad 
visserligen  med  många komponenter,  men  det
är  väl värt att göra  !

HÄR ÄR RECEPTET :
1 huvud grönsallad
1 näve rucola
1 näve färska spenatblad
2 kokta ägg
1 paket bacon
2 -  3  tomater
50 g färska champinjoner
2 skivor formfranska
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
2 msk parmesanost
1 msk hackad  chili 

SENAPSVINÄGRETT :
2 msk olivolja
2 msk vatten
2 tsk dijonsenap
1 nypa socker
salt, peppar 

SÅ HÄR GÖR DU :
BRYT salladen i bitar , blanda med rucola 
och spenat i en skål .
Skär äggen i klyftor , stek baconskivorna 
och låt dem rinna av på hushållspapper .
Skär bacon i bitar ,  tomater i klyftor och
champinjoner i tunna skivor .
Lägg ner  det  bland salladsbladen .
SKÄR  brödet i små tärningar .
Fräs i oljan och låt dem ta färg och bli hårda.
Smaksätt med pressad vitlök .
Blanda  parmesan  och  chili .
Vänd  ner  krutongerna .
Lägg  krutongerna i salladen .
BLANDA ingredienserna till  vinägretten 
och  slå  den  över  salladen .

SMAKLIG MÅLTID  OCH  LYCKA  TILL !