fredag 2 september 2016
YOGHURT-BRÖD ...mm 2 ST.
HEJSAN !
Nu ska vi baka gott HÄLSOBRÖD .
HÄR ÄR RECEPTET :
5 dl mild yoghurt 3 % fett ,
50 g jäst ,
2 tsk salt ,
6 dl rågsikt ,
ca 7 dl fullkorns-vetemjöl,
SÅ HÄR GÖR DU :
VÄRM yoghurten till 37 grader .
Rör ut jästen i en del av yoghurten,
tillsätt resten, salt, rågsikt och det
mesta av fullkornsvetemjölet .
Arbeta degen blank och tills den
släpper bunkens kant .
Tillsätt eventuellt lite mer fullkornsmjöl.
Låt det jäsa övertäckt i 30 minuter .
ARBETA degen på bakbord .
Dela den och forma till ovala eller runda bröd.
Lägg dem på plåt med bakplåtspapper .
Skåra lätt med vass kniv .
Låt jäsa övertäckta i 30 minuter .
Strö över lite rågsikt och grädda i nedre delen
av ugnen ca 30 minuter.
LÅT SVALNA PÅ GALLER UTAN BAKDUK .
LYCKA TILL !
CITRONKAKA MED VALLMOFRÖN . 12 BITAR.
HEJSAN !
Det här är SOMMARFAVORITEN, har jag märkt !
Saftig , tung mandelkaka med underbar citronsmak.
HÄR ÄR RECEPTET :
250 g rumsvarmt smör ,
1 dl strösocker ,
1 dl majsmjöl ,
500 g grovriven mandelmassa ,
4 ägg ,
1/2 msk MORTLAD Kardemumma ,
2 msk vallmofrön ,
2 citroner , skal och saft (ca 1 dl)
TILL SERVERING :
vispad grädde ,
massor av jordgubbar och blåbär .
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
VISPA smör och socker poröst .
HÄLL ner övriga ingredienser och rör
till en slät smet .
SMÖRJ och bröa en form ca 25 x 30 cm.
Bred ut smeten i formen och grädda i mitten
av ugnen ca 40 min. Låt svalna .
SERVERA kakan med grädde och bär.
LYCKA TILL !
Förresten , Du kan också servera kakan till
fikastunden utan grädde och bär .
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)