tisdag 1 september 2020

MJUK KAKA MED CITRUSTOPP, 10 -12BITAR .



                HEJSAN !

Underbart saftig sockerkaka med hela päron-
klyftor och en doft av lime .
Den krämiga och syrligt goda glasyren  blir
pricken över i.

HÄR ÄR RECEPTET :
100 g smör/margarin
1 1/2 dl mjölk
3 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4 1/2 dl vetemjöl
rivet skal av 1 lime
saft av 1/2 lime
3 päron
GLASYR :
200 g smält avsvalnat smör/ margarin
200 g färskost, naturell
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 citron, skal och saft

SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT matfettet och häll i mjölken .
Vispa samman ägg och socker vitt och pösigt ,
rör ner matfettet och mjölk i äggsmeten.
BLANDA vaniljsocker,  bakpulver och vetemjöl,
sikta ner det i smeten .
Tillsätt skal och saft av lime .
SKALA och skiva päronen i tunna klyftor .
HÄLL halva mängden smet i en smord och bröad
form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter .
Fördela hälften av päronklyftorna i smeten och
häll på resterande smet .
Stick ner resten av päronklyftorna i smeten .
GRÄDDA kakan på andra falsen nerifrån 40 - 50 min.
Känn med en sticka .  Låt svalna .

GLASYR :
VISPA  samman ingredienserna med elvisp
till en fluffig smet.
BRED glasyren över kakan och låt vila svalt
till serveringstillfället .

mmm...!  himla go !

LYCKA TILL !