tisdag 27 september 2016

SNART SKA VI ....


HEJSAN !

BAKA JULE-BAKET !  -DET SER JAG FRAM EMOT .

UGNSBAKADE AUBERGINEHALVOR 4 PERS.


HEJSAN !

Smaka på det här !

HÄR ÄR RECEPTET :
2 Auberginer ,
olja till formen ,
3 msk olivolja ,
2 hackade vitlöksklyftor ,
2 hackade torkade tomater ,
2 msk hackad persilja ,
1 tsk limesaft ,
salt och peppar.

SÅ HÄR  GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader .
Dela auberginerna i halvor på längden.
Skär djupa snitt i ett rutmönster i köttet
utan att skada skalet .
Lägg halvorna i en oljad form med köttsidan upp .
BLANDA olivoljan med vitlöken, tomaterna och
persiljan och smaka av med limesaften .
Skeda  blandningen över halvorna, salta och peppra .
BAKA auberginehalvorna i ugnen tills de är mjuka
ungefär  30 minuter .

SPÄNNANDE !

LYCKA TILL !

OSTFYLLD MÖRDEGSKAKA CA 14 BITAR .


HEJSAN !

mm...MISSA INTE DEN HÄR !

HÄR ÄR RECEPTET :

MÖRDEGSSKAL :
4 dl vetemjöl ,
125 g smör/margarin ,
1 dl socker ,
1 tsk finrivet citronskal ,
2 äggulor ,
1 msk kallt vatten

OSTFYLLNING :
350 g Philadelphia ost ,
1 1/2 dl socker ,
3 ägg ,
50 g skållad, skalad  och hackad mandel ,
finrivet skal av 1 citron ,
färskpressad  saft  av 3 citroner ,
2 msk vetemjöl ,

GARNERING :
florsocker .

SÅ HÄR GÖR DU :
HACKA snabbt samman alla ingredienser till mördegen .
Klä en pajform , ca 25 cm i diameter och gärna med löstag-
bar kant, med degen .
Ställ formen kallt i minst 1 timme.
SÄTT ugnen på 200 grader .
Hacka samman Philadelphiaosten och sockret .
Vispa äggen lätt och vänd ner dem i ostsmeten.
Tillsätt mandel, citronskal och saft .
Sikta ner mjölet och rör smeten slät .
HÄLL  smeten i mördegsskalet.
Ställ formen i nedre delen av ugnen .
GRÄDDA kakan i 40 min. eller tills fyllningen stannat .
Lossa kakan ur formen då den kallnat .
Sikta florsocker över före servering .

Ha gärna björnbärssylt och lite , lite grädde till .

LYCKA TILL !

RISOTTO MED ROSTAD KOKOS, 4 PERS.



HEJSAN !

RISOTTO, är gott och bra om man har rester, från gårdagen.
Jag har använt kycklingkött .

HÄR ÄR RECEPTET :

1 gul lök ,
1 msk matolja ,
EV. 1 tsk gurkmeja ,
1 tsk rivet citronskal ,
1 tsk riven ingefära ,
3 dl basmatiris ,
6 dl vatten + 1 hönsbuljongtärning ,
1/2 paket djupfrysta sockerärter ,
3 dl tärnat kycklingkött ,
1 dl kokosflingor ,
mango chutney .

SÅ HÄR GÖR DU :

SKALA och hacka löken .
Fräs den glansig i lite olja .
Tillsätt kryddorna och fräs ytterligare en stund .
TILLSÄTT riset under omrörning .
Späd med buljongen .
Koka den tid som anges på förpackningen .
SKÄR sockerärterna i strimlor och rör ner i det
färdigkokta riset tillsammans med kycklingköttet .
Låt bli genomvarmt .
Rosta kokosflingorna i ugnen tills de fått en gyllene färg.
LÄGG  upp risotton portionsvis på tallrikar .

TOPPA med mango chutney och rostad kokos .

SMAKLIG MÅLTID !

LYCKA TILL !