söndag 28 augusti 2011

GRÖNA KALASKNYTEN. 4-6 PORT.

CREPES, med grönsaksfyllning
är en trevlig bjudrätt
som kan göras klar långt i förväg.
DU kan frysa in de läckra knytena
och ta fram dem, och gratinera när
det är dags för servering.

SMET:
3 dl mjölk
3 dl vetemjöl
3 ägg
1 tsk salt
1/2 dl öl eller
mineralvatten
smör /margarin till stekning

GRÖNSAKSFYLLNING:
1 squasch
2 gula lökar
100 g sockerärter
olja till stekning
2 krossade vitlöksklyftor
salt
peppar
75 g riven ost
1 1/2 dl creme fraiche
ca 1 dl färsk basilika
TILL SERVERING:
Pesto
UGN:200 grader

Så här gör DU:
VISPA samman mjölk,vetemjöl,
ägg och salt till en slät smet.
Ställ smeten i kylen ca 30 min.
Tillsätt sedan ölen eller mineral-
vattnet och vispa.
Grädda gyllene crepes,så tunna som
möjligt.

STRIMLA squasch,lök och sockerärter.
Fräs strimlorna mjuka i oljan.
Tillsätt vitlöken och smaka av
med salt och peppar.
Lägg en klick fyllning på varje crepe,
toppa med riven ost,creme fraiche
och basilika.
Vik ihop till små knyten.
Lägg på ugnssäkert fat och strö
över riven ost.
GRATINERA mitt i ugnen 15-20 min.

LÄGG upp knytena på serveringsfat
och ringla över pesto.
BJUD med sallad och tomat.

LYCKA TILL!

FYLLD FRALLA. 4 PORT.

Det här är en matig fralla
som passar bra som vickning.
mmm...

4 småfranska
300 g köttfärs
smör till stekning
1 röd paprika
12 dl ketchup
2 vitlöksklyftor
3 dl riven ost

Så här gör DU:
SKÄR av ett lock på bullarna
som på en fastlagsbulle.
Gröp ur och spara lite av innanmätet.

STEK köttfärsen i lite smör och smula
ner det urgröpta brödet.
Ansa och tärna paprikan och
blanda med köttfärsen.
Blanda ner ketchupen och
pressa i vitlöken.

BLANDA köttfärssåsen med
den rivna osten,så den får
smälta lite.
Lägg fyllningen i bröden.

GRATINERA ca 10 min.

DEKORERA med krussallad och
stavar av röd paprika,
runt bullen.

JÄTTEGOTT prova DU med.

LYCKA TILL!