lördag 30 juli 2022

MIN GODA SOMMARSALLAD , 4 - 6 PORT . (buffe')

 


                               HEJSAN  !


SMAKRIK MIX SOM GÖR SIG PERFEKT PÅ BUFFE'N .

BLANDA GÄRNA OLIKA SORTERS BLAD  .


HÄR ÄR RECEPTET :

400 g grön sparris

80 g rucolasallad 

70 g machesallad

1 dl osaltade cashewnötter

VINÄGRETT :

4 msk olivolja

2 msk balsamvinäger

2 hårdkokta ägg 

4 hackade soltorkade tomater

2 msk finhackad gräslök

salt å peppar


SÅ HÄR GÖR DU ,

1)  SKÄR bort den nedersta delen av sparrisen .

Koka sparrisen i lättsaltat vatten några minuter .

Häll av vattnet .   

Blanda sparrisen med salladen och nötterna.

2)  VINÄGRETT  :  BLANDA olja och vinäger .

Skala och finhacka äggen och blanda med tomat 

och gräslök .

Salta och peppra .

Häll vinägretten över salladen strax före servering .


mm...himla gott , allt tillsammans !

LYCKA TILL !

 


VIT CHOKLAD - PARFAIT MED JORDGUBBAR , 4 - 6 PORT . (efterrätt) .

 


                                           HEJSAN  !


TA FRAM UR FRYSEN EN STUND FÖRE SERVERING ,

OCH GARNERA MED ETT LASS JORDGUBBAR !

GOTT MED KROSSAD DAIM .   mm...!


HÄR ÄR RECEPTET :

5 dl vispgrädde

4 äggulor

3/4 dl strösocker

200 g vit choklad 

1 liter jordgubbar

1 krossad DUBBEL - DAJM 


SÅ HÄR GÖR DU ,

1)  VISPA grädden tjock i en bunke och ställ i kylen .

Vispa äggulor och socker vitt och pösigt .

2)  HACKA och smält  den vita  chokladen över  vattenbad .

Vänd först ner den vita chokladen och sedan grädden 

 i  äggsmeten .   Rör så lite som möjligt .

3)  RENSA och tärna hälften av jordgubbarna smått .

Vänd ner dem i glasskrämen tillsammans med daim-krosset .

4)   HÄLL krämen i en form t ex  15 x 25 cm och frys in 

minst 6 timmar .

5)  TINA  en stund före servering  och dekorera med ett

berg av färska jordgubbar .


LYCKA TILL !




MINA GODA BRYTBRÖD MED SOLIGA TOMATER , 10 BITAR . (frukost/lunch/buffe') .

 


                                     HEJSAN  !


DETTA är ett smakrikt bröd i tjusig butterkaka - modell .

VARSÅGODA  !


HÄR ÄR RECEPTET :

DEG :

25 g smör/margarin

2 1/2 dl mjölk

25 g jäst

1 tsk salt

6 - 7 dl vetemjöl

FYLLNING :
1/2 dl tomatpure'

10 bitar soltorkade tomater

i bitar 

1 dl hackad basilika

2 dl riven västerbottenost 

UGN :  225 GRADER :


SÅ HÄR GÖR DU ,

1) DEG :  SMÄLT smöret i en kastrull, tillsätt

mjölken och värm till 37 grader .

2)  SMULA  jästen i en degbunke, tillsätt degspadet 

och lös jästen .   TILLSÄTT salt, socker och mjöl

och arbeta ihop till en deg .

Låt jäsa ca 35 minuter under bakduk .

3)  FYLLNING :

TA upp degen på mjölat bakbord .

Kavla ut den till en rektangel, ca 30 x 40 cm .

Bred på tomatpure' , strö över tomat och basilika .

Strö över osten och rulla ihop från långsidan som

en rulltårta .

4)  SKÄR  rullen i 10 bitar ,  lägg 2 av dem i mitten 

på en smord springform och resten runtomkring .

Låt jäsa 30 minuter under bakduk .

5)  SÄNK värmen till 200 grader och grädda brödet

till fin färg ca 30 minuter .


LYCKA TILL !