tisdag 14 maj 2019

KANELGRÖT, 2 PORT.




                         HEJSAN !
Smaka på den här goda gröten....mmm !

HÄR ÄR RECEPTET :
1 1/2 dl krossat  bovete
3 dl vatten
en nypa salt
1 tsk kakao
1 tsk kanel

SÅ HÄR GÖR DU :
Skölj bovetet och lägg  sedan alla ingredienserna
i en kastrull med tjock botten och låt koka upp.
Koka på låg värme några minuter och häll sedan
upp i skålar .
Servera  gärna med mjölk och färska bär eller frysta -
tina i mikron.

LYCKA TILL !

LÄSKANDE RABARBER, 10 pers.



                        HEJSAN !

Vad kan passa bättre på vårutflykten
än lemonad på rabarber ?
Häll upp i glasburkar, förslut med lock
(glöm inte sugrören)
och ta med i picknickkorgen.

HÄR ÄR RECEPTET :
4-5 stora stjälkar rabarber
1 vaniljstång
saften från 1 1/2 citron
1 1/2 dl strösocker
2 liter vatten

SÅ HÄR GÖR DU :
Skär rabarberstjälkarna i centimetertjocka slantar.
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
Tillsätt fröna, pressad citronsaft, socker, vattnet
och koka upp i en rymlig kastrull.
Sjud i 10 minuter eller tills rabarbern är helt sönder-
kokt .  Sila lemonaden och låt svalna.
Häll upp på rengjorda glasburkar.(syltburkar)
På med lock och ställ in i kylen .

TREVLIG UTFLYKT !