torsdag 27 augusti 2020

BJÖRNBÄRSGROTTOR, 30 ST.



                       HEJSAN !

Smaka på de här godingarna, -det är strö-sötmedel i
så himla goda !

HÄR ÄR RECEPTET :
200  g smör / margarin
1 dl strö-sötmedel
1 tsk bakpulver
3/4 dl potatismjöl
3 1/2 dl vetemjöl

FYLLNING
30 g  björnbär

DESSUTOM BEHÖVS
småbrödsformar

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader .
MÄT upp alla ingredienserna till degen
i en bunke eller direkt på bakbord .
Arbeta snabbt samman till en deg .
RULLA ut degen och skär den i små bitar.
Rulla bitarna till runda kulor och lägg dem
sedan i småbrödsformar på en plåt .
Tryck en liten fördjupning i varje kaka
och tryck ner ett björnbär i varje .
GRÄDDA kakorna i mitten av ugnen i ca
10 - 12 minuter .

Du kan ta andra bär om Du tycker, Hallon eller Blåbär
Går bra att frysa .

LYCKA TILL !

CHILIBIFF MED OLIV- OCH BÖNSALSA , 4 PORT.


                   HEJSAN !

En rejäl biff med chilismak tillsammans
med en lättlagad bön- salsa och DU har
maten klar på en kvart .
mmm... !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 skivor nötkött, typ ryggbiff
1-2 tsk chilipulver
1 1/2 tsk salt
2 - 3 msk smör/margarin
OLIV- OCH BÖNSALSA
1 burk, 400 g röda kidneybönor
10 gröna oliver i skivor
10 svarta urkärnade oliver i skivor
1 finstrimlad rödlök
3 msk olivolja
1 förpackning krossade tomater
ca 2 dl majskorn
1 tsk chilipulver
1 tsk spiskummin

SÅ HÄR GÖR DU :
BÖRJA med salsan .  Skölj bönorna i kallt vatten.
Lägg dem i en kastrull tillsammans med oliver,
rödlök, olivolja, tomater och majs .
Smaksätt med chilipulver och spiskummin .
Låt salsan stå medan DU steker biffarna .
GNID in biffarna med en blandning av salt och
chilipulver .  STEK dem ca 3 minuter på varje sida.
KOKA upp salsan och smaka av den .

SERVERA tillsammans med biffarna
och kokt ris för den som vill .

SMAKLIG MÅLTID  och LYCKA TILL !

TIPS !


     TIPS !
                      HEJSAN !

DRICK GÄRNA ETT GLAS APELSINJOS
TILL MATEN NÄR DU SERVERAR
BROCCOLI  ELLER SPENAT ,
FÖR ATT FÅ UT DET MESTA AV
VITAMINERNA I DE GRÖNA GRÖNSAKERNA .

                TACK !