torsdag 22 januari 2009

PASTASALLAD FRÅN MEDELHAVET 4 PORT.

Detta är mmm, riktigt gott.

300 g pasta
150 g fetaost
1 dl soltorkade strimlade tomater i olja.
2 dl gröna oliver
1 dl hackad basilika
2 msk vittvinsvinäger
1/2 dl olivolja.

Så här gör Du :
Koka pastan enl, anvisning på förpackningen .
Häll av vattnet .
Tärna fetaosten och blanda den med pasta ,
strimlad tomat , oliver och basilika.
Rör samman vittvinsvinäger med olivolja
samt lite av oljan från tomaterna
och smaka av med salt och peppar .
Rör ner i salladen .

Antingen kan Du äta salladen som den är
eller ha .
Kyckling ,fisk eller kött till.

SMAKLIG MÅLTID !

JÄTTEGODA CHOKLADMUFFINS 10 ST.

Ibland blir jag så gottesugen,
då gör jag dessa gör ´go´a muffins.
Käckt att ha i frysen .

200 g mörk choklad
200 g smör
3 stora ägg
1 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
UGN : 175 grader

Så här gör Du:
Smält chokladen och smöret i en kastrull på svag värme .
Ställ åt sidan .
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda mjöl och bakpulver och
rör ner i äggsmeten tillsammans med
den smälta chokladen .
Häll upp i muffinsformar
och baka i 15 minuter.
De ska vara lite kladdiga i mitten .

Kaffe o ´chokladmuffins låter väl gott !

GRILLADE ÄDELPÄRON

Skiva päronet på längden .
Grilla eller stek dem i en grill- eller stekpanna.
Lägg ut päronskivorna på ett fat
och smula över Kvibille Ädelost .

mmm ,så gott.

enkelt o´snabbt .

HALSTRAD FISKFILE MED KAVIARSÅS.

4Fiskfileer a´150 g
salt, peppar
1 lime.

SÅS:
3 dl vispgrädde
2 dl fiskbuljong
1 dl torrt vitt vin
2-3 msk rökt kaviar
typ Kalles
2 msk hackad gräslök
salt och peppar.

TILLBEHÖR :
16 st gröna sparrisar .

Så här gör Du :
Salta och peppra och droppa lite
limesaft över fisken .
Ställ åt sidan .
Koka upp grädden, tillsätt buljong och vin .
Sjud sakta tills det tjocknar lite .
Smaka av med kaviar ,nymalen peppar och
lite salt om det behövs.
Blanda ner gräslöken .
Halstra fisken i het panna i smör och olja,
3-4 minuter på varje sida .
Servera genast tillsammans med såsen,
pressad potatis och kokta gröna sparrisar.

Jag har använt Hälleflundra.
Men gösfile ,torskfile eller hällefile är också
jättegott.
Pricken över i :t är den gräddiga kaviarsåsen .

För mej är detta det absolut go áste jag vet.

mmm,så gott.