måndag 20 juni 2022

KASSLER MED ÄPPELBULGUR , 4 portioner, 20 min , ( lunch / middag )

 

                    HEJSAN  !


Snabblagad  rätt med  vardagskassler .

Här ska DU ha sambal oelek .

Himla gott !   mm... !

VARSÅGODA !


HÄR ÄR RECEPTET :

3 dl bulgur 

8 dl vatten 

2 tärningar grönsaksbuljong

2 msk olivolja 

1 stor rödlök

2 stora röda äpplen

(gärna Aroma)

1 kruka bladpersilja

2 kryddmått salt  +  2 krm svartpeppar 

1/2 lime + klyftor till servering

1 1/2 dl matyoghurt

1 tsk sambal oelek

500 g kassler


SÅ HÄR GÖR DU :

 1)  KOKA bulguren i vatten och buljong , 10 minuter .

Häll i durkslag , ringla över oljan .

 2) SKALA  och finhacka rödlöken . 

Kärna ur och tärna äpplena . Finhacka persiljan .

Blanda  allt  med  bulguren .

3)  SALTA och peppra .  Pressa över lime .

4) BLANDA yoghurt och sambal oelek .

5)  SKIVA kasslern  tunt och stek ca 1 min per sida

i en het torr panna .

SERVERA  med  bulgur och sambal oelek - yoghurten .


SMAKLIG MÅLTID !

LYCKA TILL !


                                   



FISKGRATÄNG MED PRICKIGT MOS , 4 PORT. (middag ) .

 


                             HEJSAN  !


Jag gillar det här med hela middagen i en form !

Den här rätten är Krämig ,  Smakrik och Vacker .

Klicka på Stenbitsrom och garnera med citronklyftor

precis vid servering  -  det blir pricken över i !


HÄR ÄR RECEPTET :

400 g valfri fryst  vit fisk -tinad 

200 g krämig färskost, naturell

2 dl grädde

2 - 3 msk fiskfond

salt ,  vitpeppar 

PRICKIGT MOS :

6 potatisar ,  mjöliga

400 g gröna ärter

1 - 2 dl mjölk

salt och peppar

GARNERING :
50 g Stenbitsrom 

strimlad bladpersilja

citronklyftor

UGN :200 grader.


SÅ HÄR GÖR DU :

LÄGG den tinade fisken i botten av en smord ugnsfast form .

VISPA samman färskost , fiskfond,  salt och peppar, bred 

blandningen över fisken .

Tillaga i ugnen ca 10 minuter .


MOS :  KOKA potatisen och förväll ärterna .

Mixa potatisen till en pure' med mjölken .

Vänd ner ärterna och blanda om .

Smaka av med salt och peppar .

KLICKA  moset runt kanten av fiskformen .

Grädda ytterligare 10 minuter .


GARNERING :

Klicka stenbitsrom över fisken och garnera med 

hackad persilja och citronklyftor .

SERVERA ...


SMAKLIG MÅLTID ,    LYCKA TILL !