TIPS !
Om DU vill slippa den beska bismaken i hasselnötter så kan DU rosta dem i
200 grader, i 10 - 15 minuter i ugnen och sedan gnugga bort deras skal .
TACK !
En sida med dom bästa recepten på internet.
TIPS !
Om DU vill slippa den beska bismaken i hasselnötter så kan DU rosta dem i
200 grader, i 10 - 15 minuter i ugnen och sedan gnugga bort deras skal .
TACK !
TIPS !
.... det är lättare att riva skalet från en
citrusfrukt om den först fått ligga en
stund i frysen .
TACK !
HEJSAN !
Ibland är det enklaste, det allra godaste !
mm...!
HÄR ÄR RECEPTET :
3 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
100 g smör/ margarin
1 dl gräddfil (farmor hade sur grädde)
DEKORATION
3 msk strösocker
UGN : 200 grader .
SÅ HÄR GÖR DU :
MÄT upp smör och socker och bakpulver i en bunke ,
eller matberedare .
Skär smöret i tärningar och lägg i .
Låt maskinen finfördela fettet på högsta hastighet en
kort stund .
Eller dela och rör smöret för hand, det går lika bra ,
men det tar lite längre tid .
Tillsätt gräddfil och arbeta snabbt ihop till en deg .
DELA degen i 30 bitar .
Rulla ut varje bit till en smal längd ca 25 cm .
Forma till kringlor .
DEKORATION :
Häll socker på ett fat och tryck kringlorna mot sockret .
Lägg dem på plåt med bakpapper .
GRÄDDA mitt i ugnen 8 - 10 minuter .
( på farmors tid , hade farmor ingen maskin - allting bakades för hand )
så det går lika bra !
LYCKA TILL