tisdag 24 maj 2022

TIPS !

 

TIPS !


Om DU vill slippa den beska bismaken  i hasselnötter så kan DU rosta dem i

 200 grader,  i  10 - 15 minuter i ugnen och sedan  gnugga bort deras skal .


TACK !

TIPS !

 


                 TIPS !


.... det är lättare att riva skalet från en

citrusfrukt om den först fått ligga en 

stund i frysen .


TACK !

FARMORS, SMÖRKRINGLOR , 30 ST .

 


                                                 HEJSAN  !


Ibland är det  enklaste, det  allra  godaste !

mm...!

HÄR ÄR RECEPTET :

3 1/2 dl vetemjöl

1/2 dl strösocker

1 1/2 tsk bakpulver

100 g smör/ margarin

1 dl  gräddfil (farmor hade sur grädde)

DEKORATION
3 msk strösocker

UGN : 200 grader .


SÅ HÄR GÖR DU :

MÄT  upp smör och socker och bakpulver i en bunke ,

eller matberedare .

Skär smöret i tärningar och lägg i .

Låt maskinen finfördela fettet på högsta hastighet en 

kort stund .

Eller dela och rör smöret för hand, det går lika bra ,

men det tar lite längre tid .

Tillsätt gräddfil och arbeta snabbt ihop till en deg .

DELA  degen i 30 bitar .

Rulla ut varje bit till en smal längd ca 25 cm .

Forma till kringlor .

DEKORATION :

Häll socker på ett fat och tryck kringlorna mot sockret .

Lägg dem på plåt med bakpapper .

GRÄDDA  mitt i ugnen  8 - 10 minuter .


( på farmors tid , hade farmor ingen maskin - allting bakades för hand )

så det går lika bra !


LYCKA TILL