HEJSAN !
FARMOR sa alltid, det är bäst att att göra fruktkakan i tid ,
så den hinner ligga till sig .
Så alltid varje år, 4 dagar före julafton, då är det dags att baka !
HÄR ÄR RECEPTET :
200 g smör /margarin
2 1/2 dl strösocker
4 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
rivet skal av 1/2 citron
1/2 dl finhackade fikon
1/2 dl finhackad Sukat
1/2 dl finhackade apelsinskal
1/2 dl finhackad sötmandel
1 dl russin
UGN: 150 grader .
SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR smör och socker poröst .
TILLSÄTT äggen ett i taget - rör kraftigt
mellan varje ägg .
BLANDA mjöl, bakpulver + alla smaktillsatser väl .
RÖR ner i äggsmeten , blanda väl .
HÄLL smeten i en smord och bröad avlång form .
GRÄDDA kakan i nedre delen av ugnen , ca 60 min.
LÅT svalna innan den stjälps upp .
VÄNTA 1 dygn innan Du skär upp kakan , mm.... så god !
KAKAN är väldigt hållbar , när den står kallt .
GOD JUL och LYCKA TILL !
.