HEJSAN !
Detta är en senare rätt i mitt liv , - jag fick rätten tilldelad mig , när
vi var på en föreläsning, - angående vår kost .
Hur enkelt man kan ändra sammansättningen , i de ingredienser vi
oftast använder i vår matlagning . 4 personer fick laga maten
som vi bjöds på !
Det här måste NI smaka ...mm... himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
600 g köttfärs
1 vitlöksklyfta
1 ägg
1/2 dl grädde
1/2 dl hackad bladpersilja + dekoration
salt + svartpeppar
2 msk smör
200 g strimlat bacon
2 röda paprikor
2 gröna paprikor
gräddfil .
SÅ HÄR GÖR DU :
1) LÄGG köttfärsen i en bunke . Skala och finhacka
vitlöken och blanda ner tillsammans med ägg, grädde
och hackad bladpersilja .
Krydda med salt och svartpeppar . Forma till
EN STOR BIFF .
2) HETTA upp en stekpanna med smör och lägg ner
den stora biffen .
3) STEK ca 5 minuter per sida, på låg värme och
vänd försiktigt med hjälp av locket på stekpannan .
4) STEK baconet i en separat stekpanna och toppa
den stora köttfärsbiffen med knaperstekt bacon .
5) SKIVA paprikorna och lägg dem i stekpannan ,
låt dem bli varma .
Lägg paprikorna runt färsen i en färgglad ring .
DEKORERA med persilja och servera med gräddfil
Lägg gärna 1 - 2 matskedar gräddfil i mitten på färsen .
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !