tisdag 22 april 2008

Örtsås 4 port.

Blanda ingredienserna till såsen
smaka av med salt o peppar .

Ursäkta,såsen skulle varit med i
receptet Skinkrullar på Rotfruktsbädd.

Prova någon gång till alla helgdagar som kommer .

Skinkrullar på rotfruktsbädd.4 port.

500 g potatis
2 morötter
2 palsternackor
2röda paprikor (ta gärna spetspaprika den är sötare)
2 msk olivolja med citrussmak.
2 vitlöksklyftor.
1 tsk timjan
salt
200 g grön sparris
150g spickeskinka

Örtsås:
0,5 msk finhackad persilja
0,5 msk finhackad gräslök
2 dl gräddfil
1 msk majonnäs
salt o peppar.

Ugn 225 grader

Gör så här:
Skala o klyfta rotfrukterna.
Lägg dem i en ugnsfast form med bakapper.
Kärna ur och skär paprikan i tjocka strimlor,
lägg även dem i formen.
Ringla olivolja över rotfrukterna.
Pressa över vitlök och strö på timjan
och salt.
Stek grönsakerna i ugnen 20 min.
Ansa sparrisen och förväll den i lättsaltat
vatten några minuter.
Gör små buntar av sparrisstjälkarna.
Linda skinkskivor runt varje sparrisbunt
så att de blir små paket.
Ta ut ugnsformen med rotfrukterna
och lägg på sparrispaketen.
Ställ in i ugnen ytterligare ca 10 min.
ÖRTSÅS:

Halvmånar med Äpple. ca 16 st.Sockerfria.

1 medelstor kokt kall potatis
75 g kallt smör
2 dl vetemjöl
1 medelstort äpple

Pensling:
äggvita
sesamfrön

Gör så här:
Riv potatisen och skär matfettet i bitar.
Blanda potatis, matfett och vetemjöl.
Arbeta samman till en deg .
Låt degen vila 30 min. i kylen.
Kavla ut degen till en tunn platta.
Ta ut runda kakor ca 6cm i diameter.(ett glas)
Kärna ur och skala äpplet,halvera
och skär det i tunna skivor.
Lägg en skiva på halva rundeln
och vik andra halvan över.
Pensla med uppvispad äggvita
och strö över sesamfrön.
Grädda mitt i ugnen 15-20min.
eller tills kakorna fått lite färg.

Smaka på dessa Du.