torsdag 13 september 2018
CHOKLAD OCH HASSELNÖTSMUFFINS, 10 ST .
HEJSAN !
De här måste Ni smaka , så himla goda,
HÄR ÄR RECEPTET :
10 urkärnade dadlar
2 dl hasselnötsmjöl
1 dl kokoschips
1/2 dl smält smakfri kokosolja
4 msk kakao
1/2 msk honung
2 tsk vaniljpulver
3 ägg
1 tsk bakpulver
SÅ HÄR GÖR DU ;
SÄTT ugnen på 175 grader, (gärna varmluft)
MIXA dadlar, hasselnötsmjöl och kokoschips.
Häll i den smälta kokosoljan tillsammans med kakao,
vaniljpulver och honung . Mixa igen.
KNÄCK äggen och mixa igen. Häll i bakpulver
och mixa snabbt till en fin jämn smet.
KLICKA ut i små muffinsformar. GRÄDDA i 7 min.
LÅT stå i kylskåp ca 30 min. innan servering.
LYCKA TILL !
FISKGRATÄNG MED BLOMKÅLSMOS, 4 PORT.
HEJSAN !
Det här var det godaste jag ätit på länge !
Prova att göra Ni också !
HÄR ÄR RECEPTET :
400 g blomkål
1 dl CREME Fraiche
2 dl riven ost
1 liten gul lök
salt och peppar
3 msk smör/margarin
1 dl CREME Fraiche
3 soltorkade tomater
600 g RYGGFILE' av torsk
1 dl riven ost
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader.
Dela blomkålen och koka den mjuk.
Häll av vattnet och låt blomkålen ånga av ordentligt.
MIXA blomkålen med CREME Fraiche.
Blanda ner ost och smaka av med salt och peppar.
SÅS :
HACKA löken och fräs den i smör/margarin
i en kastrull. Blanda ner CREME Fraiche och
hackade, soltorkade tomater.
LÄGG fiskbitarna i mitten av en ugnsfast form
och klicka ut blomkålsmoset runt om.
HÄLL såsen i mitten på fisken och strö över
den rivna osten. GRÄDDA i ugnen i ca 20 minuter.
Smaklig Måltid och LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)