torsdag 13 september 2018

CHOKLAD OCH HASSELNÖTSMUFFINS, 10 ST .



                    HEJSAN !

De här måste Ni smaka , så himla goda,

HÄR ÄR RECEPTET :

10 urkärnade dadlar
2 dl hasselnötsmjöl
1 dl kokoschips
1/2 dl smält  smakfri kokosolja
4 msk kakao
1/2 msk honung
2 tsk vaniljpulver
3 ägg
1 tsk bakpulver

SÅ HÄR GÖR DU ;
SÄTT  ugnen  på  175  grader,  (gärna varmluft)
MIXA  dadlar, hasselnötsmjöl  och  kokoschips.
Häll i den smälta kokosoljan tillsammans  med  kakao,
vaniljpulver  och  honung .  Mixa  igen.
KNÄCK  äggen  och  mixa  igen.   Häll i  bakpulver
och  mixa  snabbt  till en fin jämn smet.
KLICKA ut i små muffinsformar.  GRÄDDA i 7 min.
LÅT stå i kylskåp ca 30 min. innan servering.

LYCKA TILL !


FISKGRATÄNG MED BLOMKÅLSMOS, 4 PORT.



                   HEJSAN !

Det här var det godaste jag ätit på länge !
Prova att göra Ni också !

HÄR ÄR RECEPTET :
400 g blomkål
1 dl CREME Fraiche
2 dl riven ost
1 liten gul lök
salt och peppar
3 msk smör/margarin
1 dl CREME Fraiche
3 soltorkade tomater
600 g  RYGGFILE' av torsk
1 dl riven ost

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader.
Dela blomkålen och koka den mjuk.
Häll av vattnet och låt blomkålen ånga av ordentligt.
MIXA  blomkålen med CREME Fraiche.
Blanda ner ost och smaka av med  salt och peppar.
SÅS :
HACKA löken och fräs den i smör/margarin
i en kastrull.  Blanda ner CREME Fraiche och
hackade, soltorkade tomater.
LÄGG  fiskbitarna i mitten av en ugnsfast form
och klicka ut blomkålsmoset runt om.
HÄLL  såsen i mitten på fisken och strö över
den rivna osten.  GRÄDDA  i ugnen i ca 20 minuter.

Smaklig Måltid och LYCKA TILL !