tisdag 19 juni 2018
FRYST CHOKLAD- & HASSELNÖTSCHEESECAKE , ....10 - 12 BITAR .
HEJSAN !
Med så få ingredienser som ; Cornflakes, Hasselnötskräm ,
Choklad, Grädde och Färskost, blandas till något så
underbart och mäktigt gott som denna DRÖMMIGA cheesecake .
HÄR ÄR RECEPTET :
Krossa 100 g Cornflakes .
Blanda med 150 g Hasselnötskräm.
Tryck ut i botten av en form med löstagbar
kant ca 24 cm i diameter .
Vispa 400 g Färskost av Philadelphia typ fluffig .
Vispa ner 200 g Hasselnötskräm och
100 g smält mörk Choklad (70 %).
Vispa 3 dl Vispgrädde och vänd ner .
Bred smeten till ett jämt lager över bottnen .
Strö över 1/2 - 1 dl hackade Hasselnötter .
STÄLL in i frysen minst 4 timmar .
Ta fram minst 20 minuter före servering .
TREVLIG SOMMAR ,
LYCKA TILL !
SPENATBRÖD MED SOLROSKÄRNOR ,...24 PORTIONSBRÖD .
HEJSAN !
Det här bakas bäst i vanliga bull-formar ,
som är lite fetare än muffinsformar .
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst ,
5 dl vatten , 37 grader
3 tsk salt ,
2 msk strösocker ,
2 dl hackad , förvälld spenat (fryst)
ca 190 g
1/2 dl rapsolja ,
2 dl solroskärnor ,+ 2 msk till garnering,
14 dl kärnvetemjöl + 1/2 dl till utbakning,
SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA ner jästen i en bunke .
Tillsätt vatten, salt, socker, spenat, olja,
solroskärnor och lite mjöl i taget .
Arbeta degen smidig .
Täck med bakduk och låt jäsa 30 min.
DELA degen i två bitar .
Dela varje bit i 12 och rulla till runda
bullar .
Lägg i bull-formar på plåt och jäs
ytterligare 30 minuter .
SÄTT ugnen på 225 grader .
PENSLA bullarna med vatten och strö
på solroskärnor .
Grädda mitt i ugnen 12 - 15 minuter .
Låt svalna på galler . -jag gillar dom)
TREVLIG SOMMAR ,
LYCKA TILL !
TIPS !
HEJSAN !
TIPS !
Gräddar Du många bröd på en gång ;
sätt ugnen på 50 grader högre och
sänk till rätt värme när Du sätter in
plåten . / Tack !
LÅNGPANNEBRÖD MED VETEKROSS .... 4 BRÖD.
HEJSAN !
Fyra bröd i en och samma långpanna -
det här sättet att baka matbröd är
verkligen praktiskt.
Det blir alltid gott med hembakat .
HÄR ÄR RECEPTET :
4 dl vetekross ,
6 dl vatten ,
5 dl mjölk ,
3 msk rapsolja ,
50 g jäst ,
2 msk ljus sirap ,
1 msk salt ,
1 1/2 msk malda brödkryddor ,
ca 15 dl siktat DINKELMJÖL ,
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA vetekross och vatten under lock
tills grynen är mjuka, ca 10 minuter .
Blanda i mjölk och olja och låt blandningen
bli fingervarm, 37 grader .
Smula jästen i en bunke .
Rör ut jästen i lite av krossblandningen .
TILLSÄTT sirap, salt, brödkrydda och mjöl .
Arbeta kraftigt ihop till en deg .
Strö lite mjöl över och låt jäsa under duk
ca 45 minuter .
TA upp och arbeta degen på mjölat bord .
Forma till 4 knubbiga limpor och lägg dem
i en långpanna med bakplåtspapper ca 30x40 cm.
Pensla med olja mellan limporna .
Låt jäsa under duk 45 minuter .
SÄTT ugnen på 200 grader .
GRÄDDA i nedre delen av ugnen ca 45 minuter.
Låt bröden svalna något, flytta över på galler och
låt kallna under duk .
jag brukar lägga en limpa i varje hörn på långpannan,
då finns det plats för jäsning .
TREVLIG SOMMAR ,
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)