tisdag 9 oktober 2018

LAXPUDDING MED RÖDBETOR , 4 PORT.



             HEJSAN !

Allt i en form - festligt, gott och praktiskt !

HÄR ÄR RECEPTET :
800 g potatis
10 cm purjolök
2 tomater
1 påse mangoldskott
300 g kallrökt lax
salt, peppar
1 knippa dill
3 ägg
3 dl matlagningsgrädde
GARNERING:
3 msk kapris
4 msk tärnade inlagda rödbetor
SERVERING:
Skirat smör/margarin
UGN .175 GRADER

SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och skiva potatisen.
Ansa och skiva purjolöken .
Tärna potatisen .
SMÖRA en ugnsfast form och lägg skivad potatis i botten.
Varva sedan med purjolök, tomater, mangoldskott och
tärnad lax.  Krydda med salt, peppar och finhackad dill
mellan lagren .
VISPA samman ägg och matlagningsgrädde.
Häll blandningen överst i formen .
Ställ in i ugn tills potatisen är mjuk, ca 45 minuter.
Garnering: Strö över kapris och tärnade rödbetor .
Servera med skirat smör/margarin.

SKIRAT SMÖR :
Smält 150 g smör på låg värme i en
kastrull utan att röra om .
Häll av det klara smöret och låt bottensatsen vara kvar.

LYCKA TILL !