lördag 11 januari 2020
HAVRESCONES, 8 SMÅ.
HEJSAN !
SCONES på ett nyttigare sätt,
med havre och rapsolja ...kan bli ett
hälsosammare alternativ.
HÄR ÄR RECEPTET :
2 1/2 d havregryn
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt
1/2 dl rapsolja
1 1/2 dl kvarg , 10 %
mjölk till pensling
DEKORATION:
Havregryn
SERVERING:
100 g färskost + snabbrörda bär .
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 225 grader .
Blanda de torra ingredienserna i en bunke
och blanda i oljan.
NYP ihop till en smulig deg med rena händer.
TILLSÄTT kvarg och arbeta ihop till en deg.
DELA degen i 8 bitar och rulla till bollar .
Platta till dem lite och lägg på en plåt med
bakplåtspapper .
PENSLA med mjölk och strö på havregryn.
GRÄDDA mitt i ugnen ca 15 minuter eller
tills de får fin färg .
LÅT svalna lite innan DU skär dem mitt itu
och SERVERAR med lite färskost och snabb-
rörda bär .
LYCKA TILL !
KYCKLINGWRAP MED AVOKADO OCH ... 4 PORT
HEJSAN !
...SOLROSKÄRNOR .
HÄR ÄR RECEPTET :
1 färdig grillad kyckling
2 avokador
200 g färskost med fruktig curry
4 stora tortillabröd
100 g ärtskott
1 dl rostade solroskärnor
SÅ HÄR GÖR DU :
RENSA och strimla kycklingen .
Dela, kärna ur och gröp ur avokadorna.
Bred färskost på bröden och fördela
kyckling, avokado, ärtskott och sol-
-roskärnor ovanpå.
Vik upp nedre kanten och rulla ihop
till en wrap .
SMAKLIG MÅLTID !
AVOKADOSMOOTHIE MED ÄPPLE OCH CITRON, 4 PORT.
HEJSAN !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 avokador
6 kuber fryst spenat
1 dl hackad citronmeliss
1 citron, finrivet skal och saft
5 dl äppelmust
SÅ HÄR GÖR DU :
DELA , kärna ur och gröp ur
avokadorna .
Lägg avokado med resten av ingredienserna
i en BLENDER och mixa till en slät SMOOTHIE.
Eller lägg allt i en bunke och mixa slät med en
stavmixer. HÄLL upp i 4 stora glas .
LYCKA TILL !
PROTEIN-BOOSTAD BLÅBÄRSDRYCK MED VANILJ, 4 PORT.
HEJSAN !
DAGS för återhämtning ?
Varsågoda !
HÄR ÄR RECEPTET :
3 dl frysta blåbär
2 äggvitor
250 g kvarg
1 krm vaniljpulver
5 dl söt exotisk juice
SÅ HÄR GÖR DU :
LÄGG alla ingredienser i en BLENDER
och mixa till en slät dryck .
Eller lägg allt i en bunke och mixa slät
med en stavmixer.
HÄLL upp i 4 stora glas .
LYCKA TILL !
BRANTEVIKSSILL , 4 PORT.
HEJSAN !
Visserligen har det nya året, precis bara börjat
men i tankarna är det för mig redan påsk !
Jag tänker på all den goda sillen , där en, av alla
sorter sticker mera ut än andra ...
Kryddig sill med vacker färg och smak - inspiration
från Österlen.
HÄR ÄR RECEPTET :
400 g inläggningssill
1/2 tsk salt
2 1/2 dl strösocker
20 krossade vitpepparkorn
20 krossade kryddpepparkorn
1/2 msk citronpeppar
1 lagerblad
KRYDDBLANDNING:
1/2 dl hackad dill
1 hackad gul lök
1 hackad rödlök
1/2 dl ättikssprit, 12%
SÅ HÄR GÖR DU :
HÄLL av spadet och skölj FILE'ERNA .
Skär dem i bitar . Blanda salt, socker och kryddor.
Varva kryddblandning, sill, dill och lök .
Häll över ättikssprit .
LÅT stå i kylen minst 2 dygn .
LYCKA TILL !
HÄR ÄR RECEPTET :
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)