måndag 8 mars 2021

MINA, GODA PITABRÖD , 4 ST , OCH KÖTTFÄ...4 P.





                                                      HEJSAN !

Här har jag ett  käckt  recept  på Pitabröd .
Alltid gott med  hembakat . Här behöver DU torrjäst.
Snabba att göra också,  mmm...!

HÄR ÄR RECEPTET :
4 dl  kärnvetemjöl
1 tsk torrjäst
1 tsk salt
2 1/2 dl vatten
UGN 250 GRADER

SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA vetemjöl,  torrjäst  och salt i en degbunke .
VÄRM VATTNET  TILL  40 - 45 GRADER .
Häll  det  i  bunken  och  arbeta  samman  till en  smidig  deg.
Dela degen i 4 delar,  täck med plastfolie och låt jäsa 5 minuter .
KAVLA ut degbitarna till 4 rundlar, ca 10 cm i diameter och låt
jäsa under bakduk 40 minuter .
GRÄDDA  mitt i ugnen tills bröden reser sig,  3 - 5 minuter.
Vänd och låt dem ta färg på andra sidan . LÅT svalna .
SKÄR försiktigt upp bröden nästan helt igenom  och fyll med 
isbergssallad och köttfärssås .

KÖTTFÄRS & PAPRIKASÅS.
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g nötfärs
olja att steka i 
1 röd paprika
1 påse mix till tomatsåsen
lite isbergssallad

SÅ HÄR GÖR DU :

HETTA upp lite olja i en stekpanna och fräs
färsen tills den smular sig .
Dela kärna ur och skölj paprikan .
Skär 8 smala strimlor och hacka resten .
Blanda ner paprika-hacket i färsen ,
rör i såsmixen och 2 1/2 dl vatten .
Låt koka samman på svag värme ett par min.
SKÖLJ  och torka salladsbladen .
SERVERA salladsbladen i pitabröden och
lägg i köttfärssåsen .

SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !